13 Şubat 2008 Çarşamba

Sürekli Gelişim Derneği (Sü Ge Der)


Değerli Dostlar,

Bugün sizlere 2005 yılında kurulan ancak etkinliklerini son zamanlarda yoğunlaştırmaya başlayan bir sivil toplum kuruluşundan, bir dernekten söz etmek istiyorum: Sürekli Gelişim Derneği. Ağırlıklı olarak eğitimcilerden ve girişimci ruha sahip kişiler tarafından kurulmuş olan Derneğin amaçları bakın Tüzüğünde nasıl belirtilmiş?

Aileden başlayıp önce eğitim kurumlarını sonra da çalışma dünyasını içine alan, yani bireyden yola çıkarak kurumlara ve toplum geneline yayılan, ulusal bazda başlayıp teknolojinin desteğiyle uluslararası paylaşıma açılan; insanoğlunun sürekli gelişimine, dünya birliği ve barışına, sevgi ve mutluluğuna odaklanmış; çağdaş ve bilimsel çalışmayı temel edinmiş ve demokratik yapılanmaya odaklı etkinlikler gerçekleştirmek.
Diğer bir anlatımla; dil, din, cinsiyet, ırk ve engellilik farkı düşünmeksizin tüm bireylerin eşit koşullar altında, kardeşçe duygularla ve özgür iradeyle bireysel ve kurumsal gelişimini ve değişimini gerçekleştirmesine yardımcı olmak ve bu konuda güç birliği yapmak derneğin ülküsünü oluşturuyor.

Derneğin kurucu başkanı olarak aile ve çocuk gelişimine odaklı bir bilgilendirme çalışması olan; "İçindeki Çocukla Sürekli Öğrenen Ben!" isimli son kitabımın ilk baskısının gelirini Sü Ge Der'e bağışladım. Bu konuda toplu satışlar ve seminerlerle bezenmiş kitap tanıtım günlerini okullarda ve muhtarlıklarla yerel yönetimlerin desteğiyle mahalle ve ilçelerde gerçekleştirmek istiyoruz. Yeni Müfredatı ailelere de tanıtmayı, böylece yavrularına nasıl destek vermeleri gerektiği konusunda yol göstermeyi hedefliyoruz. Bireysel alımlar için http://www.pandora.com.tr/ adresine başvurmanızı veya bizi aramanızı rica edeceğiz. Bu amacımıza sizlerin de ortak olacağını düşünüyoruz. Ne dersiniz?

Derneğin iki faaliyet alanı daha var:

1. Projelerle gelişime destek vermek. Bu bağlamda 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesi ve Yetişkinlerin BT ağırlıklı eğitimi için bir Grundtvig projesi içindeyiz. Bu çalışmanın içinde engelliler de var.

2. Toplumdaki her kesimin "Yaşam Boyu Öğrenci" olması yolunda seminer, eğitim ve konferanslar düzenlemek. Bu konuda 3-5 Aralık 2008 tarihlerinde İstanbul'da 25 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan "11. International Convention on Students' İmece Circles"a destek veriyoruz. Ayrıca çeşitli alanlardaki uzman dostlarımızla önümüzdeki aylarda farklı konularda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma sohbetleri başlatıyoruz. İlgi duyulan konularda ayrı Çalışma Grupları da kurmak düşünülen etkinlikler arasında. Bunlardan ilk üçü; "Yaşlılıkta-İkinci Baharda Mutluluk Ziyaretleri", diğeri "Huzur, Uyum ve Barış Sohbetleri", bir diğeri de "Köy Enstitüleri ve Halk Evleri Bilgi Grupları".

Derneğimizin faaliyetlerine ilgi duyuyor ve üye olmak istiyorsanız veya kurumunuzda böyle bir etkinlik yapılmasını istiyorsanız, lütfen bizi arayınız. Yakında web sayfamızdan sizleri daha etkin olarak bilgilendirmeye başlıyoruz.


Sevgilerimle.
Hayal KÖKSAL