9 Şubat 2008 Cumartesi

Yeni Dönem Başlarken...

Değerli Arkadaşlarım,
Hepimizin her zamankinden daha fazla çalışacağı günler geliyor.
Bu, hem yeni bir mevsim öncesi değişiklerden etkilenecek bedenimizin bize sağlık oyunları edeceği bir dönem, hem de çevremizdeki değişime daha bir bilinç ve farkındalıkla yaklaşmamız gereğinden yola çıkarak daha fazla zamanı yenilikçiliğe, çalışmaya ve imece ruhumuzu geliştirmeye ayırmamız gereken bir dönem. Bahardı, dersler yeni başladı, aman ara sınıv ve projeler, performans ödevleri, ürün dosyaları derken final ve önemli sınav günlerine koşarak ulaştığınızı görüvereceksiniz. Yaşamın döngüsel koşturması içinde Projelerin de sonlandırılma aşamaları günlerinizi ve hatta gecelerinizi dolduracak.
Bu dönem Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim fakültesi 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine seçmeli bir dersim var: "Yenilikçi Öğretmenlik". Üç yıldan bu yana yerelleştirip yeni müfredata oturttuğum bu çalışmanın devlet okullarında çalışan 6 grup öğretmenle ve ardından 2 grubun müdürleri ve kılavuz öğretmenleriyle yapılan çalışmaların sonlandı. Bundan sonra yetişen 43 Kılavuz yenilikçi öğretmenimizin desteğiyle devam edip gidecek bu programın eğitim fakültelerinde okumakta olan öğretmen adaylarına tanıtımı konusuyla ilgilenmeye devam edeceğim. Bu dönem 3. kez Boğaziçili öğretmen adaylarıyla işlenecek olan bu dersimin tüm eğitim fakültelerine de yerleştirilmesi gerekli bence... Dersi ve programı alan öğretmenlerin dönütleri de bu doğrultuda. Bu dönem diğer bir dersim de Yeditepe Üniversitesi, Eğitim fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümünde: "Eğitimde Kalite" dersim.
Projelere gelince; 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projem olan; "Bir Bilişim imecesi: Geçmişten geleceğe İstanbul-Bigg-İst"e yeni bir okul daha katıldı. Levent Kız Meslek Lisesi öğretmen, öğrenci ve velilerine verdiğimiz eğitimle dönemi kapatmıştık. Üstteki resim bu eğitimden bir sahne.
Bilişimci Martı projeleri hayli yol almış olmalı. Bu sene bizimle olan martı halkalarına çok güzel bir sürprizimiz olacak. 11. Uluslararası Öğrenci İmece Halkaları Konvanı çalışmaları siznle ilgili. :)
Barış eğitimi konusunda okulların yeterince duyarlı olmadığını ve bu konuda farkındalık geliştiremediğimizi düşünüyorum. Hemen hemen her yaş grubunu ilgilendirecek çeşitli konulardaki farklı düşüncelerin okulunuzda kargaşa ve çatışmalara yol açmaması adına neler yapıyorsunuz, sevgili müdürlerim? Ya öğretmen arkadaşlarım? Siz; anne ve babalar? Bu konunun son derece ciddi olduğuna inanıyorum.
Son tatil gününüzün sağlık ve mutlulukla geçmesini diliyorum. Sevgilerimle.
Hayal KÖKSAL