16 Ekim 2008 Perşembe

Paylaşımlar


Sevgili Dostlarım,
Dün akademik yılın ilk seminerini Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirdik. Katılan öğretmen ve öğretmen adayı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bugün sizlerle farklı konularda paylaşımda bulunmak istiyorum:

1. "MUSTAFA" Filmi hakkında:
Can Dündar ''Mustafa'' isimli bir film hazırlamış ve 29 Ekimde sinemalarda gösterime girecek. Fragmanı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
Yazan ve Yönetmen: Can Dündar
Müzikler: Goran Bregovic
http://www.mustafa.com.tr/
Filmin yorumlar kısmında enteresan fikirler var… Yorumlar kısmından bir alıntı; "...Bir hayalim var… Bu filme 10 milyon kişi gitse ve 'Mustafa' kırılamayacak bir rekora imza atsa… Nasıl olurdu?"Her şeye rağmen, hala birilerinin bir şeyler yaptığını görmek güzel."Yalnız olmadığını bilmek güzel… Sayımız çok azalsa da, 'acaba ne zaman tükeneceğiz?' endişesi içimizi ürpertse de, zamanımız gitgide daralsa da, eğer bir film izleyecek kadar bile vaktimiz kalmışsa, o da bu film olsun… Teşekkürler...." Can Dündar

2. Mauritius'ta düzenlenen "1. International Challenged Students Empowerment Convention" hakkında: Mauritius Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu kararıyla başlattığı ve Hindistan, Lucknow’daki UNESCO Barış ödüllü City Montessori School (CMS) işbirliğiyle gerçekleştirecek olduğu “Engelli Öğrencilerin” yetkilendirilerek kendi sorunlarına çözüm üretebilmeleri amacına odaklı çalışma Öğrenci İmece Halkaları yönteminin her alanda kullanılmasını öngörüyor.
Kalite Hareketinin yaşamın her alanındaki bireye kaliteli bir yaşam sunması konusunu öne çıkaracak olan Konvansiyonda özellikle dünyadaki milyonlarca görme ve fiziksel engelli öğrenciyi içine alan “İnsan Hakları”, “Dünya Birliği ve Barışı” konuları işlenecek. Ana tema ise; 'Her insanın yaşamı aynı değerdedir'. Bu etkinlikle “Engelli Öğrencilerin Yetkelendirilmesi Dünya Konseyi” dünyadaki engelli öğrencilerin gereksinimlerinin karşılanması, motive edilmesi, ve özgüven kazanması konularında özel ve kamu kuruluşlarının, STKların gereken ilgiyi göstermesini hedefliyor.
Engelli öğrencilerin “ev sahibi” olma ayrıcalığını ve onurunu kazanacağı bu etkinlik “Yeryüzünün ceenti olarak tanımlanan Mauritius”ta yapılacak. Engellerin yok edilip yeni ufukların açılacağı bu etkinliğe Türkiye’den katılmak isteyenlerin daha fazla bilgi almak için Türkiye Koordinatörü Dr. Hayal Köksal’la görüşmesi gerekmektedir (
hayal@hayalkoksal.com Tel: 0 212 341 26 01)

3. Ve çok üzücü bir kayıp: "Fazıl Hüsnü Dağlarca" Büyük ozan Dağlarcayı kaybettik...Türk Edebiyatının başı sağ olsun...Işıklar içinde yatsın... Kütüphaneler eserleriyle dolu...Ustayı Unutmayacağız... Ozanı kendi dizleriyle uğurlayalım.... Ben öleceğim, kimse seyretmesin, Güneş ve düşünceler içinde. Soyunacağım elbiselerden ve hatıralardan, Bir semalar sessizliğinde. Asude ve mahzun ellerimle, Nasibimi bir kenara bırakıp. Eski şarkılar söylerken, Dağlarda ateşler yakıp.
Kimse seyretmesin, aşk ve sonsuzluk, Garip mezarlıklar -arasından gideceğim.- Kokulu sularla yıkanarak Karanlıklarda zevk edeceğim.
FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA* (Bu iletiyi gönderen Aydın İleri'ye sonsuz teşekkürler.)

Acısıyla, tatlısıyla hayat akıp gitmede... Önemli olan "Ân"ı yaşamak. Moralimizi, kendimize_kendi gücümüze olan inancımızı her zaman yüksek tutmak. İstedikten sonra başaramayacağımız hiçbir şey YOK! Herşey gönlünüzce olsun.
Hayal KÖKSAL