9 Eylül 2009 Çarşamba

Cennetten bir köşede "Ulusal Ödül Töreni"




Değerli Dostlarım,
Bir haftalığına gittiğim Muğla/Akyaka'da hem cennetten bir köşe ve hem de candan dostlarla karşılaştım. Gökova Oteli asude, temiz ve ev atmosferinde müthiş bir dinlenme ortamı sundu bizlere. Sahibi olan Sultan ve Muammer Yılmaz çifti çocukları Anıl ve Andaç'la müthiş bir misafirperverlik örneği sergilediler. Bundan sonra kolay kolay başka bir beldeye gidemeyeceğim düşüncesini ruhumuza adeta çaktı sevgili genç, dinamik ve çağdaş Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çalca. Eğitime gönül vermişliği, çocuklar için gösterdiği duyarlık, sağlam ve dürüst yapısı bizlerde geleceğe karşı sonsuz güven duyguları yarattı. Müthiş hizmetler yapacağına inanıyoru. Üstteki resimde kendisiyle programı konuşurken görülmekte. Yolu açık ve her zaman güneşli olsun.
3 Ekim 2009 Cumartesi günü Uluslararası Bilişimci Martılar Projesinin 6. Ulusal Töreni'ni güzel ilimiz Muğla'nın yeni yapılan Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Muğla Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Aksan, Şube Müdürü Sayın Faruk Çelebi, Turgut Reis Lisesi Müdürü Sayın Bayram Güner, Vali Yardımcısı Beyefendi, Muğla Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün ve Ticaret Odası yetkilileriyle yapılan görüşmeler bizi bu yönde bir program yapmaya yönlendirdi. Muğla 3 yıldan bu yana en fazla Martı projesi çıkartan ilimiz. Bunu gerçekleştirmede 2007 yılında Mersin Öğretmenevi'nde Bilişimci Martı Koordinatörü eğitimine katılan Sayın Halil Urgancı, Mehmet Acet ve Ayhan İçöz öğretmenlerimin büyük emeği ve katkısı var. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Muğla'da öyle bir ortam yaratmışlar ki; sokakta karşılaştığımız hemen her öğrenci; "Ben de Bilişimci Martıyım" diyerek yanımıza geldi ve bizlere sarıldı. Ne büyük mutluluk duydum, anlatamam! 2 ve 3 Ekim akşamları Akyaka beldesinde konuk edilecek olan Bilişimci Martı ekiplerimiz bir çevre turu sonrasından 4 Ekim'de Muğla'dan ayrılacaklar.
Bundan sonrası ise 1-6 Aralık 2009 tarihleri arasında Hindistan'da yapılacak olan "Uluslararası Ödül Töreni"ne katılmak. 7. Bilişimci Martılar Projesi bu sene bir ay erken başlıyor. Konusu: "Sanat". Bizimle birlikte uçmaya var mısınız? Seneye Ulusal Ödül Töreni en çok Martı ekibi çıkartan ilimizde olacak. Uluslararası ayağı ise; Nepal, Katmandu'da.
Sonsuz sevgilerimle şimdiden özlediğim Akyaka'ya selam ola... Ancak herşeyden önce Düzenleme Komitesi Milli Eğitim ayağı üyeleri olan Melahat Altınay, Mehmet Acet; Halil Urgancı öğretmenlerime ve müdürüm Faruk Çelebi'ye ve emeği geçen tüm dostlara teşekkürü bir borç biliyorum. Hepimize kolay gelsin.
Hayal KÖKSAL