7 Aralık 2011 Çarşamba

EĞİTİMDE ÖNCÜ OLMAK: CMS

Değerli Dostlar,
Rüya gibi geçen bir haftalık Hindistan gezimizden döndük. 8 akadermisyen, öğretmen ve üniversite öğrencisinden oluşan Türk Delegasyonu Lucknow kentine indiği andan itibaren her zamanki gibi evsahibi kurum City Montessori School & Degree college'ın büyük ilgi ve desteğini gördü. Geleneksel yöntemlerle karşılanıp okula ve hemen sonrasında da odalarımıza yerleştik. İlk günün kayıt, basın toplantısı ve tanışma süreci sonrası akşam bizleri müthiş bir kültürel show programı selamladı. Artık 5. kez gittiğim bu müthiş Barış ve Kalite odaklı okuldaki hemen herkes ve katılımcıların çoğu tanıdık, dost yüzlerden oluşmakta. Bu nedenle kendimi her seferinde daha fazla evimde hissediyorum. Bunu yaratan sevgili kardeşim Dr. Vineeta Kamran ve Dr. Jagdish gandhi ve eşine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
İkinci ve üçüncü günü onursal konuklarla yapılan açılışların ardından sırasıyla tüm katılımcı akademisyen dostlarım sunularını yaptılar. Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim fakültesi dekanımız Prof.Dr. Güzver Yıldıran, Bahçeşehir Üniversitesinden arkadaşımYrd.Doç.Dr. Feyza Doyran ve Kadir Has Üniversitesi'nden dostum Yrd.Doç.Dr. Müberra Yüksel sunularını paylaştılar. Benim sunumumun sonunda geçen dönem "Şiddetsiz Eğitim" dersimi alan Gizem Yeter Baş ve Funda Doğan ders ve 2011 Bilişimci Martı projeleri konusunda yansımalarını kısaca katılımcılarla paylaştı. Saint Benoit Fransız Lisesinden katılan iki idarecvi arkadaşım gözlemci olarak hayli rapor tuttu. Çoğumuz 5 alanda yarışan öğrencilere jüri üyeliği yaptık. 3500 kişinin katıldığı Konvansiyonda doğal olarak katılımcıların çoğunu 14 ülkeden gelen öğrenciler ve öğretmenler oluşturuyordu. Konferans salonunun öğrencilerin yer aldığı bölümünün adı "Atatürk salonu" idi ve "World Student Parlimant" çalışmasında da ön sıralarda Türkiyeyi temsilen bir öğrenci yer alıyordu. Tüm bu ilgi ve yakınlık bizleri çok mutlu etti. Yerel geziler, alışveriş olanakları ve Taj Mahal gezisiyle renklenen gezimizde bir kez daha Asya ülkelerinin eğitimde nitelik açısından başını çeken Hindistan'ın "eğitimde mükemmellik" adına yaptıklarını izlemekten büyük heyecan duyduk. Asya ülkeleri eğitimden beklediklerini belirlemişler, sistemlerini oturtmuşlar ve ülke-bölge ayrımı yapmadan elelele hedefe doğru koşar adıma gidiyorlar. Darısı bizim başımıza!
Sizlerle paylaşımlarım sürecek. 2011 Bilişimci martı Ödüllerinin de dağıtıldığı etkinlikte 2012 Martı projeleri büyük ilgi topladı. Özellikle Nepal ve Maritus bu konuda çok istekliler. Bir sonraki Konvansiyon Maritus'ta Mayıs ayı sonunda gerçekleşecek. Martı projelerimiz henüz sonlanmamış olacağı için olası Ödül Töreni mekanı, gelecek ekim ayında  İstanbul ve/ya Nepal-Katmandu. :)
Sonsuz sevgilerimle iyi bir hafta diliyorum.
Hayal KÖKSAL