10 Şubat 2012 Cuma

DÖNEM BAŞLADI AMA KAR DA YOLLARI SARDI...

11 ŞUBAT YTÜ MEZUNLAR KONFERANSI 25 ŞUBAT TARİHİNE ERTELENDİ!

Değerli Dostlarım,
6 Şubat 2012 tarihinde açılan okullar ilk iki günün ardından yurdun büyük bir yerinde yine yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Ana yollar açık olsa da bizim gibi Sarıyer tepelerinde oturan veya araçların girmesine olanak bulunmayan ara yollarda oturanlar hayli sıkıntı yaşamakta... Yaşamının bir bölümünü Göle, Karlıova ve Kütahya gibi karı hayli bol yerlerde geçirmiş ve o günün koşullarında eğitime devam etmiş biri olarak İstanbul megakentinde 20 santimlik karla birlikte hayatımızın felce uğramasını anlamakta zorlanıyorum. Belediyecilik farklı bir olgu. Ya zamanımız geri der kendi koşullarınla herşeyi kendi çabanla başararak karda yoluna devam edersin_ki Göle'de çizmelerimin altına paralel iki lastik şerit çaktırarak kyamadan yürümeyi öğrenmiş ve her gün 2 km.lik yolu gidip gelmiştim öğrencilerim için_ ya da çağdaş bir kentte yaşıyorum, sabah kalkınca heryer kar kaplı bile olsa yolum açılmıştır güvencesiyle hizmeti ilgili kurumlardan beklersin. İşte o zaman da tökezlersin, aynen bizim dün yaşadığımız gibi: Arabaların daha site çıkışında kayması nedeniyle doktor randevumuzu iptal etmek durumunda kaldık ve söylenerek eve döndük. 1978 yılından 2012'ye... Geri geri gidişin bir örneği, ne yazık ki!
Aynı örnek yarınki etkinlik için de geçerli. YTÜ'nün Beşiktaş Yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan Mezunlar Derneği konferansı 25 Şubat tarihine ertelendi. Nedeni yine dün yaşadıklarımı herkesin yaşayabileceği korkusu. Yollar kardan kapalı olabilir. Aslında karla kaplı ülkeler bunu nasıl çözüyor, karı nasıl bir eğlence fırsatı haline dönüştürüyor incelemek lazım. Alt yapı bu konuda çok önemli yani yine belediyecilik hizmetleri... Kar yağınca kar tutmayan yollar, zincirlerini anında kuşanan araçalr, becerikli soförler, tuzlama hizmetleri yerine asfaltları canavar açlığıyla yemeyen yeni yöntemler ve mutlu vatandaşlar. Buna acil çözüm lazım sayın yetkililer! Kürsel ısınmanın had safhına geleceği günler yaklaşmakta. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk. Bunlar kaçınılmaz gerçekleri olacak dünyanın. Kader deyip oturmak mı, önlem alıp akıl ve bilimsel bilgiyle hareket edip dünyayı yaşanılır bir cennete çevirmek mi?
7 Şubat salı günü Galata'daki Okuçumusa ilköğretim okulundaki Bilişimci martılarla birlikte idik. Çalışmaları, tavırları ve isteklilikleri beni gerçekten mutlu etti. hele Kübra öğretmenin  büyük desteği. Gerçek bir "Okul gibi Okul" görmekten mutlu oldum. Sayısı gitgide artan Martılarıma bu yıl da başarılar diliyorum. Dokuzuncu yıla gelmek kolay değil; hele ki yalnız tüfek olarak çarpışınca. Ancak bu sene taa başından okullarını bu çalışmaya davet ederek seminer desteği veren sevgili Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'ya ve Ar-Ge Müdürü sevgili Gülcan Yeten'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
15 Şubat tarihinde Trabzon Affan Anadolu Lisesi'nde geniş kapsamlı bir "Bilişimci Martı" seminerim olacak. Bu beni heyecanlandırıyor.
20 Şubat sonrasında Boğaziçi Üniversitesi'ndeki derslerim başlayacak. Hem "Eğitim Bilimine Giriş" ve hem de "Şiddetsiz Eğitim". Yepyeni pırıl pırıl gençlerle tanışacak olmam beni mutlandırıyor. Yakın gelecekte yine görüşmek dileğiyle...
Hayal KÖKSAL