9 Mayıs 2012 Çarşamba

Mayıs Ayı İçin Beklentiler

Değerli Dostlarım,
Bu ay okullar, dolayısıyla aileler için çok önemli. Bir taraftan sınavlar, projeler öte yandan güzelleşen havanın insan psikolojisi üstündeki baştan çıkartıcı etkisi yalnızca gençleri değil, tüm yaş gruplarını harekete geçmeye zorluyor. Uyanan doğa uyanan bilincin de habercisi. Güzel bayramlarımızı hep bahar aylarında kutluyoruz. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın ardından 1 Mayıs Bahar Bayramı ve şimdi de Gençlik ve Spor Bayramı gençliğe ve gönlü genç kalanlara  bir kez daha  görev ve sorumlulukları anımsatacak.
Gelelim benim bu ay için planladıklarıma...
Derslerim salı ve cuma günleri olmak üzere proje sunumlarıyla devam ediyor. 24 Mayısta Boğaziçi Üniversitesinda Bahar yarıyılı bitecek, 9 Haziranda da final sınavları sona erecek. Bu yaz "Yaz Okulu"nda da gençlerimle beraber olacağım. Vereceğim iki dersten seçmeli olanı: "Geleceğin Öğretmenleri". Özellikle 3 ve 4. sınıf öğrencilerine açılan bu derste geleceğin okulları konusunda projeksiyonlama yapıp bir öğretmenin nasıl donanması gerektiğini tartışacağız.
 Bu hafta Engelliler Haftası olması nedeniyle "Eğitime Giriş" dersimizde engelli dostumuz sevgili Ahmet Bağbekleyen'i ağırladık . Farkındalık oluşturmanın engellilerden değil engelsizlerden başlaması gereğini bir kez daha vurguladık. Acımanın söz konusu bile olmadığı ilişkilerimizde engellinin "Önce İnsan" olduğu bilincinin kazanılması gerektiğini vurguladık. Tün engelli dostlarımıza en içten dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum.
11 Mayıs günü Boğaziçi Üniversitesi, Rektörlük Salonu'nda BUPERC, YEKÜV ve Hümanist'in birlikte organize ettiği "Barış Kültürü ve Eğitim çalıştayı" var. İlgilenen arkadaşalrıma duyururum. Etkinlik 9.45-17.45 arası.
13 Mayıs Pazar günü Annelerimizi biraz daha mutlu edip onları anımsamamız, ziyaret etmemiz gereken bir gün. Her ne kadar yaşamın her anını annelerimizi severek ve sayarak geçiriyor olsak da simgesel günlerin insan ilişkilerini güzelleştirmesi açısından önemli olduğuna inanıyorum. Maddi değil, manevi yöne önem vererek!
22 Mayıs dersime Türkiye hayranı bir çift Amerikalı yazar hanım katılacak: Joy ve Angie. Anatolian Days & Nights kitabının yazarları olan bu ikili barış, sevgi, paylaşım ve iletişim konularında öğrencilerimle sohbet edecek. İlgi duyanlar katılabilir.
Bu arada Uluslararası 9. Bilişimci Martılar Projelerinin son ayına geldik. Haziran ayı başında web ve Blog sayfalarını teslim edecek olan ekipler bu ayı çeşitli etkinliklerle geçiriyorlar. Tüm ekiplere başarılar diliyorum.
Bugünlük bu kadar. Umarım hepimiz için verimli, huzurlu ve sağlık dolu günlerle dolu bir ay olur. Sevgilerimle...
Hayal KÖKSAL