30 Mart 2008 Pazar

Paydaş Okullarımız ve Konvansiyon Başvurusu


Değerli Dostlarım,
26-28 Ağustos 2008 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Yerleşkesinde yapılacak olan 11. Uluslararası Öğrenci İmece Halkaları Konvansiyonunda sunum yapılacak alanlar ve konuları aşağıda paylaşıma açılmıştır. 27 Haziran 2008 farklı alanlardaki sunumlar ve bildiri özetlerinizi göndermek için son gündür.
İstanbul içinden veya kalacak yer talebi olmaksızın katılım ücreti PAYDAŞ OKULLARIMIZ için %50 indirimle 50 YTL'dir. Koşullar ve katılım için bizi arayınız. Sevgilerimle.
Hayal KÖKSAL

SAYIN OKUL MÜDÜRÜ

Bu yıl İstanbul, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ İMECE HALKALARI KONVANSİYONU (11th International Convention on Students’ İmece Circles) ev sahipliği yapıyor. Türkiye ile birlikte yirmi ülkenin içinde bulunduğu Eğitimde Mükemmellik ve Toplam kalite Dünya Konseyi (WCTQEE) ile 2002 UNESCO Barış Eğitimi Ödüllü ve 2008 Nobel Barış Ödülü adayı City Montessori School & Degree College (CMS), Lucknow, Hindistan işbirliğiyle Kalite ve Barış Eğitimi Merkezi (KALBE MER), ve Kalite Okulları Türkiye Merkezi tarafından Yeditepe Üniversitesi, Kayışdağı’ndaki yerleşkesinde 26-28 Ağustos 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Bu etkinlikte dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitimde ve farklı sektörlere ait kalite uzmanları, akademisyenler, öğretmen ve öğrenciler bizlerle olacak. Etkinliğimize destek verecek olan “Kalite” uzman ve duayenleri arasında Dünya Konseyi’nin (WCTQEE) Başkanı, Genel Direktörleri ve Danışmanları var.

Ev sahibi şehir olarak kıtaların birleştiği yerde tüm ülkelerin ortak teması: “ Kalite İnsanı Yetiştirme Yolunda; Yurtta Barış, Dünyada Barış” olacak.

2001 yılından bu yana 800 Öğrenci Halkası yetiştirmiş ve halkaları “İMECE Halkaları” adıyla dünyaya tanıtmış bir eğitimci olarak yurt dışından gelen öğrencilerin katılacağı Öğrenci Halkalarına ülkemizdeki öğrenci ve öğretmenlerimizi de bekliyoruz. Ev sahibi bizleriz. “Birlikten Güç Doğacağı”nı ve öğrencilerimizin başarılarını tüm dünyaya göstermek için bizimle olunuz. Öğrencileriniz ve öğretmenleriniz aşağıda belirtilen alanlarda yarışmaya katılabilir. Özel bir içerik ve yöntem nedeniyle “İmece Halkası Vaka Analizi” sunumuna sadece “İmece Halkası” eğitimi almış olan ekiplerin katılımı önerilmektedir.
Sonsuz sevgi ve saygılarımla.

Dr. Hayal KÖKSAL
Konvan Koordinatörü
WCTQEE Türkiye Genel Direktörü


YARIŞMA VE SUNUM ALANLARI:
Öğrenciler için:
A : İmece Halkası Vaka Analizi Sunumu (İngilizce veya Türkçe)
B : Kolaj Yarışması
• Yenilikçilik ve Teknoloji Yoluyla Kalite (Quality through Innovations and Technology)
C: Münazara (İngilizce)
• Can Quality innovate Unity?
D : Poster ve Slogan Yarışması (İngilizce veya Türkçe)
• Yurdumuzda ve Dünyada Barış Yoluyla Kaliteye erişim (Quality through Peace within the Country (Home) & in the World)
E : Drama Yarışması (İngilizce)
• Kalite herkes içindir. Kalite için para ön koşul değildir. Gelecek için Kalite önemli (Quality is for everyone, Quality is free, Quality is for future)
Yetişkinler için:
Z : Bildiri (Ana Temaya uygun olduğunu düşündüğünüz bir konuyu sunabilirsiniz. Ancak; ön kayıt ve özet gönderimi gerekmektedir. Sunumlar İngilizce veya Türkçe yapılabilir.)
• Successful Teaming Process
• Application of Education for a Total Quality Person (TQP)
• Application of Benchmarking for Continuous Improvement (Kaizen) process
• Innovative Minds: Innovative Teachers for Innovative New Generations
• Future of Global Quality Leadership
• Quality and Human rights Education
• Peace Education for a Peaceful Universe.

KAYIT FORMLARINI ve DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEK İÇİN: http://www.hayalkoksal.com/en/convention.html