24 Mart 2008 Pazartesi

Uluslararası Bir Konvansiyona Katılmak ve Destek Vermek İsteyenlere Duyurulur

Değerli Eğitimciler, Anne ve Babalar, Öğrenciler, Kalite-odaklı İş sahipleri ve Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri,
İstanbul 26-28 Ağustos 2008 tarihlerinde çok önemli bir eğitim etkinliğine sahne olacak. Her tekli yılda Hindistan, Lucknow'da kurulmuş olan UNESCO Barış Eğitimi Ödüllü City Montessori School'da gerçekleştirilen "Öğrenci Kalite Halkaları Konvansiyonu"nun bu sene yapılacağı yer İstanbul.
2o 'yi aşkın ülkeden gelecek öğrenci-öğretmen imece halkaları ve kalite uzmanları, Konvan alanı olan Yeditepe Üniversitesi başta olmak üzere heryeri festival görüntüsüne büründürecek. Eğitim alanında gösterdikleri değişik çalışmaları paylaşacak ve zaman zaman da yarışacak olan ekipler; kültürel zenginliklerini, dans ve kostümlerini de İstanbul'a taşıyarak unutulmaz görüntüler oluşturacaklar. Bu ekiplere iyi bir ev sahipliği yapmamız gerekiyor. Üç aydır yoğun olarak bu organizasyona odaklanmamıza karşın hâlâ bir sürü eksiğimiz var.
Şu ana kadar ortamı sağlama konusunda bize kurumunun kapısını açan Sayın Bedrettin Dalan Beyefendiye, Sayın rektör Prof. Dr. Ahmet Serpil ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şimdiye dek destek verme kararı alan kuruluşlar ise; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, OKİ Printing Solutions, Microsoft Türkiye ve AMBA Basımevi.
20 dünya ülkesi genel direktörlerinden oluşan World Council for Total Quality & Excellence in Education'ın dünya barışı ve birliği adına organize ettiği 24 toplantıdan biri bu sadece. Eğitimin çok önemli olduğunu her fırsatta vurgularız ama "eğitime destek" dediğimizde aklımıza birkaç kitap bağışından öte pek bir şey gelmez nedense... Sevgili dostlar, işte bu güzel bir fırsat. Kolaj ve poster yarışmasında karton ve boya desteğinden, katılım çantalarına konacak farklı hediyelere kadar çok çeşitli kalemlere gereksinim var. Lütfen bu haberi okuyan dostlarım gereken jesti yapmaktan çekinmesinler ve uygun gördükleri arkadaş ve kurumlarla bunu paylaşsınlar. Biz bu etkinlikle İMECE kelimesini dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. O ruhu da sadece sözle değil eylemle de tanıtmak gerek! Destek veren her kurum ve kuruluşun logosu her türlü tanıtım ve ilanda, broşür ve kitaplarda yer alacaktır.
Konvanda sadece yabancı ekipler sunu yapıp yarışmayacaklar. Bizlerin de drama, poster, kolaj, slogan yazma, vaka analizi sunumu gibi alanlarda yapılacak, sunulacak, paylaşılacak çok şeyi olmalı. Okulların ve katılmayı düşünen birey ve kurumların başvuru koşulları ve tarihleri konusunda bu web sayfasını düzenli izlemelerini istiyoruz. Bize atacağınız mailleri de e- bilgilendirme listemize alır sizi düzenli olarak bilgilendirebiliriz. Yetişkinlerin bildiri sunma koşulları ve İmece Halkalarının katılım koşulları da bizden öğrenilebilir.
Sağlık ve mutlulukla kalın der; http://www.hayalkoksal.com/konvan.html adresini favori listenize eklemenizi öneririz.
Dr.Hayal KÖKSAL
Konvan Koordinatörü
WCTQEE Türkiye Genel Direktörü
0 212 341 26 01