26 Haziran 2009 Cuma

12. Uluslararası Öğrenci Kalite Halkaları Konvansiyonu'na Katılmak İsteyenler için...

Sevgili Dostlar,
Çoğunuzun bildiği gibi "11. Uluslararası Öğrenci İmece Halkaları Konvansiyonu" 26-28 Ağustos 2008 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı kampüsünde gerçekleştirildi. Kalite ve Barış Eğitimi Merkezi ve Sürekli Gelişim Derneği'nin organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeditepe Üniversitesi, Eğitimde Toplam Kalite ve Mükemmellik Dünya Konseyi (WCTQEE), City Montessori School (CMS) ve 22 ileri gelen Türk kuruluşunun desteğiyle hayata geçirilen etkinlik 450 kişiye evsahipliği yaptı ve "Öğrenci Halkaları Tarihi"nde çok özel bir yere oturdu. Zengin içerik, seçkin konuşmacılar ve ilginç yarışmalarla büyük bir ilgi topladı. Fikir alışverişi ve iletişim kurma açısından tüm katılımcılara zenginlik kattı.
Şimdi ise aynı etkinliğin 12. si yine bu Konvanın başlangıç yeri olan Lucknow, Hindistan'daki UNESCO Barış Eğitimi Ödüllü, Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın en büyük okulu (35 bir öğrenci) olan City Montessori School'da; World Council For Total Quality and Excellence In Education (WCTQEE), QCI International, USA ve Quality Circle Forum of India işbirliğiyle yapılacak. Tüm dünyadan öğrenci, öğretmen, akademisyen, kalite uzmanı, profesyonel ve yöneticilerin katılması beklenen bu mega eğitim olayına katılacak kişilerin ülkelerinin WCTQEE Genel Direktörüyle temasa geçmesi gereklidir.
Türkiye Genel Direktörü olarak bu etkinliğe katılmak isteyen dostlarımızın benimle iletişim kurması gerekmektedir. Bu katılımda kalacak yer, yemek ve havaalanı transferleri CMS tarafından Türk katılımcılara ücretsiz olarak sağlanmaktadır. 2-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu etkinlikte bildiri sunmak isteyen öğretmen ve/ya akademisyen ve de öğrenci imece halkaları yarışmalarına katılmak isteyen (Vaka sunumu, kolaj, poster, drama, halk oyunları ve münazara alanlarında) okulların acilen benimle görüşmesi önerilir. Hazırlıkların tamamlanması ve geçmiş yılların deneyimlerinin paylaşılması adına bu önemlidir.
Hepinize iyi günler dilerim.
Hayal KÖKSAL