14 Haziran 2009 Pazar

Tatil Başladı ancak...

Tüm Üniversite Sınavı'na giren gençlerimize ve SBS sınavlarını tamamlayan yavrularımıza geçmiş olsun derken gönüllerince bir tatil dilerim.
Tatil demek; tabii ki yan gelip yatmak değil; eğlenerek ve kendi isteğimiz doğrultusunda öğrenmeyi arzu ettiğimiz ve gereksinim duyacağımıza inandığımız bilgi ve becerilerin öğrenilme dönemi demektir. Bu bir dans veya müzik aleti çalma olabileceği gibi, kitap okuma, teknoloji ile ilgili becerilerimizi geliştirme, felsefe ile ilgilenme, arkadaş grupları oluştyurup memleket meselelerini anlama ve yorumlama konusunda dağarcığınızı geliştirme çalışması olabilir. Bizim öğrencilik yıllarımızda ailelerin çocuklarını bir işyerine yardımcı olarak verme olayı son derece yararlı olur; hem para kazanmanın zorluğu, iş dünyasının cilveleri ve aile bütçesine katkı sağlamanın keyfi yaşanırdı. Ev işi yaparken annenelerimiz; "yapıyorsak eve, öğreniyorsak kendimize" cümlesini sık sık tekrarlayarak bizleri evin farklı işlerini yapabilmemizi sağlarlardı. Tüm yıl sürekli çalışığ yorulan annelerimiz için bir çeşit ödül vermek de demekti bu. Bunlar eskide kaldı gibi geliyorsa da; öğrenmenin, paylaşıp üretmenin yani "Ev İmecesi"nin özünden söz ettiğimi anladığınızı sanıyorum.
Haftasonu Galata Şenliklerindeydik. Neredeyse 4 senedir katılmadığım şenlikler ilginçti ancak ilginin azlığı hüzünlendirdi beni.
Sevgilerimle "Tatili Verimli Değerlendirmek" önerilerime kulak vermenizi diliyorum. Soru ve yönlendirme içinde olan genç arkadaşlarım yaz boyu çalışacak olan bizlere danışabilir, yardımcı olabilirsiniz. Alttaki soru sorma ve yorum yazma bölümün tıklasanıza...
Hayal KÖKSAL