12 Haziran 2009 Cuma

Okulun Son Günü


Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Yaşamınızda bir Eğitim-Öğretim Yılı'nı daha bugün sonlandırmaktasınız. İçindeyken "Ah bir bitse!" dediğiniz bu dönemler gün gelip özlem ve keyifle gülümseyerek anımsadığınız geçmişten yapraklara dönüşecek. Kendini ömür boyu öğrenci olarak görenler için durum biraz daha farklı. Yaşamın içindeki her an ve her mekanın aslında birer okul - öğrenme ortamı olduğunu onlar zaten biliyorlar. Demem o ki; "İş bitti yapı paydos!" felsefesine artık veda etme dönemi. Yazın da öğreneceğiniz, öğreteceğiniz bir dolu şey ve ortam var, olmalı da! Bu felsefeyle donandığımız zaman "Kesintisiz eğitim"e geçmiş olacağız.

Bugün alınan karneler aslında kısa bir dönemin kağıda izdüşümü. Ne iyi notlar ve ne de kırıklar yaşamın sonu. Kendinizi değerlendirmenin ve iyileştirme planları yapmanızın güzel bir yöntemi. Dilerim ki anne ve babalar da bu konuya böyle yaklaşırlar da elini kana bulayan, intihara yeltenen, şiddet sahneleriyle mahvolmayız. Herşey bir bitiş olduğu kadar güzel de bir başlangıç. Bunu asla unutmayalım. Yaşamın döngüsü bu: herşey bu sistem üzerine kurulmuş. Yaşanan her kötü deneyimin içinde mutlaka iyi olan, öğrenmemiz gereken bir yön var.

Bugün kapanan bir dönemin kutlanması günü. Üstteki ilan sadece yapılabileceklerden birinin ipuçlarını veriyor size. Bu akşam ben sevgili Dolunay'ın o muhteşem sesini dinleyeceğim. Başarı grafiğini eğitiminde ve mesleğinde yüksek tutan Dolunay müzikte de müthiş işler yapıyor. Kendisine başarılarının devamını diliyorum.

Bu arada bu haftasonu Üniversite sınavına girecek tüm genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yukarda bahsettiğim konular bu sınav için de geçerli. Artık çalışıp karıştırmanın değil yenilenlerin hazmedilmesi zamanı. Rahatlamanız ve stresten arınmanız gerek.

2009 Bilişimci Martı projelerinin eş değerlendirme süresini okullardaki teknik sorunlar nedeniyle 20 Haziran tarihine uzattık. Tüm güzellikler sizlerin olsun. Sevgilerimle...

Hayal Köksal