5 Ekim 2009 Pazartesi

Bilişimci Martılar ödüllerini aldı

Değerli Dostlarım,
Bilişimci Martılar Projesinin 2009 yılı ödül törenlerinden Ulusal olanını ilk kez İstanbul ve Ankara'dan farklı bir ilimizde_ güzel Muğla ve Akyaka'mızda gerçekleştirdik. Bunun nedeni; üç yıldır en fazla Bilişimci Martı projesini çıkartıyor olmaları ve içtenlikle töreni organize etme istekleri idi. Bunun için emek veren arkadaşalrıma teşekkür ediyorum.
2 Ekim 2009 Cuma günü Akyaka'daki Ziraatçiler Oteli'ne ekiplerin yerleşmesi ile başlayan Ödül Töreni hazırlıkları ve ekiplerin provaları aynı akşam geç saatlere kadar devam etti. 3 Ekim Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezine gelen değerli büyüklerimiz, öğrenci yakınları ve de diğer katılımcılarla 9.30'da başlayan törenin sabah oturumunda Açılış konuşmaları oldu. Ödüllerin ve teşekkür şiltlerinin takdimi sonrasında ekipler projelerini sergilediler. Büyük bir coşku ve heyecanın yaşandığı sunumlarda güzel anlara tanık olduk. Ödül akşamında ekipler sahilde ateş başında türküler, şarkılar söyledi, gitar dinletisinden keyif aldılar. 4 Ekim sabahı tekneyle Azmak gezisi ise doğal, harika bir akvaryumu izleme ayrıcalığını verdi onlara. Akyaka Belediye Başkanı sayın Ahmet Çalca'nın bizzat rehberlik ettiği bu geziden sonra ekipler yerel balıkların tadına baktılar. Yolculuk zamanı geldiğinde ekiplerin birbirlerinden ayrılması hayli zor oldu. Yıl boyunca sanal olarak (internette) buluşan ekipler bu kez yüzyüze birlikte olmanın tadını çıkarmışlar, yeni dostluklar kurmuşlardı. Gelecek yıl birlikte olmak sözü vererek veda ettiler.
Bu törenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi, tek tek anmak ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum:
Öncelikle Bilişimci Martı kararı veren ve bunu sonuna kadar uygulayarak Ödül töreni ile taçlandıran tüm ekip lideri öğretmenlerime; Nilüfer Özbey, Hüzan Akyol Yılmaz, Nejla Teker, Gülşah Özçelik, Pervin Suiçmez, Zübeyde Aksarı Süslü, Ayla Turhan, Hüsniye Gülgün, Melahat "Altınay, Makbule Duru, Halil Urgancı, Mehmet Acet ve Ayhan İçöz öğretmenlerime, Martı ekibindeki öğrencilere ve kıymetli ailelerine, onları Muğla'da yalnız bırakmayan okul müdürlerine, jüri üyemiz Sayın Mehmet Gül'e; rahatsızlığına karşın yanımızda olan TEGV Projeler sorumlusu ve lideri sevgili Yeşim Apçin Demirek'e öncelikle en içten teşekkürlerimi gönderiyorum.
Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan; kocaman yürekli ve çalışkan sevgili Bilişimci Martı koordinatörlerim; Halil Urgancı, Ayhan içöz, Mehmet Acet ve Melahat Altınay öğretmenlerime, Muğla MEM, Şube Müdürü Sayın Faruk Çelebi'ye sevgilerimi sunuyorum.
Valiliğin onayı ve açılış törenine katkısı yanında Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Aksan'ın cismen bizimle olamasa da okulları yönlendirme konusunda verdiği büyük destek bizlerleydi. Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Kayı ve Akyaka Belediye Başkanı Sayın Çalca konuşmalarıyla bizleri yüreklendirdiler. Ayrıca kendileri gelemese de fakslarıyla yanımızda olan Muğla Rektörü Sayın Prof.Dr. Şener Oktik'e ve Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç'e teşekkür ediyoruz.Kendilerine saygılarımızı sunuyorum.
Ayrıca bu organizasyonda;
-Akyaka Belediyesi'ne; il dışından gelen ekiplere kalacak yer ve yemek sağladığı, Azmak gezisi ve "Ödül gecesi Şenlik ateşi" organizasyonu için,
-Muğla Belediyesi'ne; Kültür Merkezi'nin törene tahsisi, öğle yemeği, ekiplerin şiltleri için,
-Muğla Sanayi ve Ticaret Odası'na; Muğla ekiplerinin Akyaka'ya geliş-gidişini sağladıkları için,
-Nazar Unlu Mamullere; tüm ekiplere ağız tatlandırıcı ödül desteği için,
-Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Antalya Birimine; kahve servisi sponsorlukları için,
-Microsoft Türkiye'ye; Martı koordinatörlerine verdikleri 6 adet Vista Programı için,
-Sü Ge Der'e; her öğrenciye ödül olarak verilen Nutuk desteği için,
-Doğan Reklamcılık'a afiş desteği için ve
-Hamle Radyo-TV'ye söyleşi ve tanıtım desteği için teşekkürü bir borç biliyorum.
İyi ki bizimle oldular ve İmecemize destek verdiler.
7. yılında Bilişimci Martılar; "Sanatla Nitelikli İnsan Yetiştirme ve bu konudaki var olan sorunların iyileştirilmesi" ana temasıyla 30 Kasım'da uçuşa geçiyorlar. Yurt dışındaki ekiplerin katılım tarihleri (okul açılma tarihlerindeki kayma nedeniyle); 31 Aralık 2009. Bu konudaki detaylı bilgi; http://www.bilisimcimartilar.com/ adresinde.
Sevgi ve saygılarımla.
Dr.Hayal KÖKSAL