26 Kasım 2009 Perşembe

Öğretmenler Günü Paylaşımları

Değerli Dostlarım,
Çok yoğun bir "Öğretmenler Günü" yaşadım. Sabah programında Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen panel katılımımız vardı. Sayın Prof.Dr.Ayşe Akyel hocamın yöneticiliğindeki panelde Sayın Adil Türkoğlu ve Sayın Aydan Özkan ile birlikte farklı projeleri; Köy ve Kent Enstitüleri konularını paylaştık.
Öğleden sonra ise Boğaziçi Üniversitesi'nde Eğitim fakültesi tarafından düzenlenen törende hem Sayın Güzver Hocamızın sunusuyla bilgilendik hem de Fakültenin kurucu dekanı Sayın Prof.Dr.Hikmet Sebüktekin Hoca adına her yıl başarılı bir öğrenciye verilen Özel Ödülün bu sene iki değerli öğrencimize verilişiyle duygulandık.
Özel bir günün öğretmenlerimize yetmediği düşüncesindeyim. Aynen tek bir günün annelerimize, babalarımıza veya kadınlarımıza yetmediği gibi... Ama bunlar simgesel paylaşımlar ve umarım verilen mesajlar doğru kişi ve yerlere gidiyordur. "Öğretmenlik" gerçekten bir "Tanrı mesleği"."Bir harf öğretene" karşı hissedilmesi gereken sevgi-saygı yanında ona sağlanacak maddi ve manevi desteğin de gerekliliği yadsınmamalı. Bunun yanında öğretmenin gereğince donatılması ve bu işe gönüllü olması da işin başka bir önemli yüzü. "Tartışılması, iyileştirilmesi gereken o kadar alan var ki..." diyenlere EĞİTİM'in geleceği inşa etmek olduğunu anımsatmak isterim.
Yarın başlayacak olan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; sağlık ve mutluluk dolu, kedersiz ve çocuklarımızı uygunsuz kanlı manzaralara gark etmeyecek güzel günler dilerim.
Sonsuz sevgi ve saygılarımla...
Hayal Köksal