16 Mart 2013 Cumartesi

Nepal QUEST ile İşbirliği Başlattık

Değerli Dostlarım,
"Güneş doğudan doğar" sözüne uygun bir şekilde felsefe ve uygulamalarından etkilendiğim  doğudaki ülkelerle işbirliğim gelişiyor. Hindistan ve Maritus'tan sonra Nepal ile yakınlaştık. Nepal QUEST'in kurucu başkanı olan ve Kathmandu Üniversitesi'ndeki çalışmalarından sonra kendisini genel anlamda Nepalli öğretmenlerin gelişimine adayan Prof.Dr. Dinesh Chapagain şimdi de Uluslararası Bilişimci Martılar Projesi'ni destekleme kararı alarak, tüm Nepal'deki okulları bu projede yer almaya yüreklendiriyor. Genel sekreter Yrd.Doç.Dr. Lekhnath Pathak zaten son iki yıldır projemizin jüri üyelerinden biriydi. Projenin sorun çözen, ekip ruhunu öğrenen ve teknolojiyi kullanan öğrenci ve öğretmenlere destek vermesinden etkilenen QUEST ekibi ülkemize gelerek "Uluslararası Öğretmen İmecesi"projemize de destek verme arzusunda. QUEST için daha fazla bilgi almak isteyenler son Bültenlerini inceleyebilirle: http://www.questnepal.org.np/newsletter/Index.html.
21-22 Mart tarihleri arasında Hindistan, Haryana'da Indian Association of Health, Research and Welfare ve Guru Jambheshwar Üniversitesi, Centre for Behavioral Reserach and Intervention  tarafından düzenlenen "2nd International Conference on Psychology and Allied Sciences" ın konuşmacılarından biri olarak "The Methodology of Training Innovative Teachers" adlı çalışmamı video konferansta paylaşacağım. İlgilenen arkadaşlarıma da ha fazla bilgi verebilirim.
Son olarak da geçtiğimiz Cumartesi günü Koç Üniversitesi ve Novartis Onkoloji'nin ortaklaşa yürüttüğü "ICBA-International Capacity Building Alliance Program" içinde bir modülü sunduğumu paylaşmak istiyorum. Farklı kanser ve MS derneklerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik bir ekiple "İmece Halkaları ve Sinerji Yaratımı" Eğitimi yaptık. Çok verimli geçmekte olan programı düzenleyen ve destekleyen kurum ve kişilere teşekkür ediyorum.
Hepinize iyi bir haftasonu ve sevdiklerinizle gönlünüzce geçireceğiniz mutlu  saatler diliyorum.
Hayal KÖKSAL