19 Temmuz 2007 Perşembe

Yaz Okulu / Summer School


Değerli Dostlar,

Sıcak günlere karşın Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Yaz Okulu dersleri projeler ve yoğun çalışmalarla sürüyor. Öğrencilerin bir sonraki dönemlerine rahatlık sağlamaları, kredilerini yükseltmeleri, düşük notlarını yükseltmeleri veya yıl içindeki yoğunluklarından dolayı isteyip de alamadıkları almak amacıyla katıldıkları Yaz Okulu Ağustos ayı başında sonlanıyor ve öğrencilerin yeni döneme kadar dinlenmelerine yetecek kadar zaman da kalıyor. Çok akılcı bulduğum bu uygulamadan bir zamanlar kızım da yararlanmıştı. Uzun dinlencelerin kişileri sıktığı, bunalttığı durumlarda zamanın en güzel değerlendirilme şekli yaz kursları veya seminerleri. Bunu yetişkinler ve çocuklar için farklı alanlarda mümkün kılan bir dolu eğitim kurumu var. Denemenizi öneririm.

Üstteki resimler teknoloji laboratuvarında işlenen ve zaman zaman öğrencilerin projeleri nedeniyle ödüllendirildiği anları paylaşıyor.

Bu arada Pazar gününe, yani Seçim'e az bir zaman kaldı. Tehlikenin ayırdında olarak oylarınızı kullanacağınızı umuyor, sevgilerimi sunuyorum.

Hayal KÖKSAL


My Dear Friends,

In spite of the hot days of the Summer, courses at Boğaziçi University's Summer School Programs and projects are going on. The reasons of students who are participating in the Summer School courses are; lessening the next term's heavy course load in advance, having more credits, eliminating the low grades and taking their hooby-courses which they had not got the chance of having during the Fall and Spring terms. The Program ends during the first week of August and they still have time for a good rest for the coming term. I found this application of the University very fruitful, for as a mother I had also witnessed its advantages through my daughter many year ago. If you are the ones who do not like long holidays-like me- I recommend you participating in similar programs. There are many; not only for kids but also for adults.

You see some photos from my Innovative Teaching Course at B.U. It is instructed at the IT Lab and rewarding is one of the most important steps after the finalization & presentation of a project.

By the way, we have had only a few days more for the General Elections. Please do not waste your vote and being aware of the approaching danger; make your choice. Have a nice day.

Hayal KOKSAL