17 Ocak 2008 Perşembe

Gelişmeler


Sevgili Dostlar,

Yeni yılda yeni kararlar ve yeni uygulamaları hayata geçirmeye başlıyoruz. Öncelikle Konvan konusunda minik minik de olsa gelişmeler var. Ancak 3-5 Aralık 2008 tarihleri arasında yapılması planlanan etkinlik için broşürlerin hazırlanıp basılması için geç kalmak istemiyoruz. Bu yurt dışından gelecek olan öğrenci halkalarının sayısını düşürür. Bu konuda destek veren dostlarımıza teşekkürü ülkem adına bir borç biliyorum.

QOMER ismini dilimiz konusundaki kaygılarımız nedeniyle değiştirme kararı aldık. Kalite çalışmaları yanında "Barış Eğitimi"ne de verdiğimiz önem ve uluslararası sertifikasyon programımız nedeniyle bundan böyle QOMER yerine: "Kalite ve Barış Eğitimi Merkezi'miz olacak. Her türlü yabancılaşmaya karşı dilimizde arılaşma ve Türkçeleşme çalışmalarına verdiğimiz desteği arttırıyoruz. bildiğiniz üzere bu seneki Bilişimci Martı projemizin ana konuları arasına "Türkçemize önem verme ve yüceltme"yi de eklemiştik. Bu konuyla ilgili çalışmaları yapan okullara her türlü desteğe hazırız. Bu kararımızla ilgili görüşlerinizi benimle paylaşmanızı istiyorum.

Önümüzdeki dönem; Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde; "Yenilikçi Öğretmenlik", Yeditepe Üniversitesinde de "Eğitimde Kalite" derslerim yer alıyor. Yeni öğrencilerle yeni ufuklara yolculuk yapmaktan mutluluk duyacağım.

Resimde Hindistan'daki 10. ICSQCC'a katılan Türk ekibini görüyorsunuz. Barış yolunda yapılan işbirliği için verilen plaket ve CMS kurucu müdürü Dr.Vineeta kamran. Aynı görkemli töreni İstanbul'da da yapmaktan onur duyacağız.

Sevgilerimle iyi haftasonları diliyorum.

Hayal KÖKSAL