5 Mayıs 2008 Pazartesi

Drama ve Kolaj: Eğitimin farklı renkleri


Değerli Dostlarım,
Eğitimin sadece kitap-defter ve tahta üçlemesi ile sınıf içinde yapılabileceğini savunan yaklaşım çoktan dönemini tamamladı ve eğitim tarihinin tozlu sayfalarında yerini aldı. Bu fikrime katılmayan çok eğitimcimiz olsa da farklı örnekleri deneyimleyen "yenilikçi" zihniyetteki öğretmenlerimizin ve de eğitim paydaşları olan öğrenci, anne ve babalarının aynı şekilde düşündüklerini sanmıyorum. Eğitim ortamı ne kadar farklılık, renk ve çeşit içerirse; öğrencinin kendi yaşamından alıntılarla zenginleştirilir ve kendi yaşam amaçlarıyla örtüştürülürse öğrenme de o kadar keyifli ve kalıcı hale gelir. Bunu son yıllarda gözleyip denediğimiz ve güzel sonuçlar aldığımız projelerimizden biliyoruz. Üstelik bu güzellikleri yurt dışında da paylaşarak kıyaslamalı çalışmalarla kendi kültürümüze uyarlamayı da iyi biliyoruz. Bu konuyu, üstelik, Eğitim fakültelerindeki derslerimizle yeni yetişen öğretmenlerin eğitimine de taşıyoruz.
26-28 Ağustos 2008 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi, Kayışdağı Kampüsünde gerçekleştireceğimiz "11. Uluslararası Öğrenci İmece Halkaları Konvansiyonu"nda bu çok yönlü çaslışmaların güzel bir örneğini Türk eğitimcileriyle paylaşıma açacağız. İmece halkaları çalışmasını "vaka sunumları" olarak ppt desteğiyle paylaşacak olan ekipler yanında öğrenciler; konvansiyonun ana teması konusunda "kolaj", "poster ve slogan", "drama" yarışmaları, "münazara" ve "kültürel dans performansı" yoluyla çalışmalarını çoklu zeka uygulamalarına ve yaşama taşıyacaklar. Üstelik engelli öğrencilerimizin de yer almasını beklediğimiz bu çalışmaların ön araştırmaları için dün Pera Müzesinde bir kolaj çalışmasına ardından da İtalyan Kültürdeki Kukla Tiyatrosuna giderek ilginç bir sahne gösterisi izledim; çook etkilendim. Öğrencilerinizi ve çocuklarınızı bu çalışmalara yönlendirmekten lütfen çekinmeyin.
Konvansiyonda farklı alanlarda çalışma yapmayı düşünen okullarımızın bir an önce çalışmalarına başlaması gerekiyor. Yandaki logoya tıkladığınızda da görebileceğiniz bu etkinlikte katılabileceğiniz alanlar şöyle:
YARIŞMA VE SUNUM ALANLARI:
Öğrenciler için:
A : İmece Halkası Vaka Analizi Sunumu (İngilizce veya Türkçe)
B : Kolaj Yarışması
Yenilikçilik ve Teknoloji Yoluyla Kalite (Quality through Innovations and Technology)
C: Münazara (İngilizce)
Can Quality innovate Unity?
D : Poster ve Slogan Yarışması .) (İngilizce veya Türkçe)
Yurdumuzda ve Dünyada Barış Yoluyla Kaliteye erişim (Quality through Peace within the Country (Home) & in the World)
E : Drama Yarışması (İngilizce)
· Kalite herkes içindir. Kalite için para ön koşul değildir. Gelecek için Kalite önemli (Quality is for everyone, Quality is free, Quality is for future)
Yetişkinler için:
Z : Bildiri (Ana Temaya uygun olduğunu düşündüğünüz bir konuyu sunabilirsiniz. Ancak; ön kayıt ve özet gönderimi gerekmektedir. Sunumlar İngilizce veya Türkçe yapılabilir.)
Successful Teaming Process
Application of Education for a Total Quality Person (TQP)
Application of Benchmarking for Continuous Improvement (Kaizen) process
Innovative Minds: Innovative Teachers for Innovative New Generations
Future of Global Quality Leadership
Quality and Human rights Education
Peace Education for a Peaceful Universe.
KAYIT FORMLARINI ve DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEK İÇİN: http://www.hayalkoksal.com/en/convention.html

Son Başvurular konusunda öğrenmek isteyeceğiniz tarihleri de hatırlatayım:
27 HAZİRAN: Kayıt ve ödeme için son gün / Vaka sunumu ve Bildiri özetleri son gün.
15 TEMMUZ: Bildiri ve Vaka sunumlarının tamamını gönderme için son gün.
2 AĞUSTOS: Seyahat ve Otel detaylarını bildirmek için son gün

Hepinize kolay gelsin derken yarın MEF Okullarındaki Uluslararası Proje Paylaşım gününde değişik çalışmaları izleyeceğimi de sizxlerle paylaşmak isterim. Yarın bu konuda yazacağım. Sevgi ve saygılarımla.
Dr.Hayal KÖKSAL





0 532 373 84 87