31 Mayıs 2008 Cumartesi

Martılar Konvan'a Doğru Uçuyor

Değerli Dostlarım,
Aralık ayında başlayan “5. ULUSLAR ARASI BİLİŞİMCİ MARTI PROJELERİ” çalışmaları 66 proje ekibi ile çalışmalarını sürdürmekte. 10 Haziran 2008 tarihine kadar teslim edilecek web adresleri ve CD sonrasındaki adım; “Eş-Değerlendirme”. 20 Haziran sonrası ise “Jüri” Değerlendirmesi gerçekleştirilecek 2008 Bilimci Martı Projelerini tamamlayıp başarılı ve üstün başarılı olanları 26-28 Ağustos 2008 tarihinde Yeditepe Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan; “11. INTERNATIONAL CONVENTION on STUDENTS’ İMECE (QC) CIRCLES” etkinliğine 5 farklı alanda (Kolaj, poster, drama, proje sunumu ve münazara) katılabilecek.
Uzun süredir sizlere yazmakta olduğum Konvansiyon, son yıllarda ülkemizde gerçekleştirilen “Eğitimde Kalite” etkinliklerine hayli değişiklik katan bir çalışma örneği olacak. "Neden?" derseniz; Programda hem ana konuşmacılar, yani dünyanın önde gelen “Eğitimde Kalite” uzmanları var, hem öğretmenlerin çalışma paylaşımları ve yansımaları ve hem de Öğrencilerin İmece Halkaları çalışmaları yer alıyor.

Bunun yanında öğrencilerin katılabileceği kalite odaklı Kolâj, Poster ve Slogan yazma, Münazara ve Drama yarışmaları ile de uluslararası öğrenci paylaşımı zirve yapacak. Bu arada “Kalite paneli”ni, engelli dostlarımızın proje paylaşımlarını ve üç farklı konuda yapılacak enteraktif paylaşımı da unutmamak gerekiyor. “Uzay çalışmaları”, “Okullarda Barış Eğitimi” ve “Sağlığımız ve Kalite” çalışılacak atölye konuları. Bu çok amaçlı paylaşımla bir festival alanına dönecek Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı yerleşkesine hepinizi bekliyoruz.

Katılım koşulları: http://www.hayalkoksal.com/konvan.html adresinden öğrenilebilir ve kayıt yaptırılabilir.

Bildiri özetleri gönderimi için son tarih: 27 Haziran 2008.

Bugün bu konuyla ilgili haberimiz Cumhuriyet gazetesinde çıktı. Okudunuz mu?

Sevgilerimle.

Hayal KÖKSAL