13 Haziran 2008 Cuma

Okul bitti, "Bilişimci Martı Projelerinin Değerlendirilmesi" başlıyor

Değerli Arkadaşlar,
Bugün okulu son günü. Eylül ayından bu yana koşturmaca içinde olan öğrenci, öğretmen ve velilerin yaz tatili başlayacak. Ancak eğitimde kesinti olmaması gereği sınav takvimi, öğretmen seminerleri, proje süreci işemeye devam edecek. Pazar günü sınava girecek gençlerimize başarılar diliyoruz. Tatile giren yavrularımıza da bol okumalı ve bol istirahatli tatiller... Öğretmenlerimiz temmuz başından itibaren o rahatlamanın içine girecekler.
Öte yandan bizim cephemizde ise dinlenme; ekim ayı sonuna kadar yok. Ancak ondan sonra başlayan yeni akademik dönemde yeni öğrencilerimizin varlığı ile dinlenmeye başlayacağımı umuyorum.
Sevgili dostlar, 1 Kasım 2007 tarihinde kayıtlarla başlayan ve 10 haziranda proje teslimi ile son bulan "5. Uluslararası Bilişimci Martı Projeleri"nin değerlendirme süreci bugün başlıyor. Teslimi tamamlanan 11 Lise projesi 10 ölçüt üzerinden kendileri dışındaki ekipleri değerlendirecekler. Bu da sonuçların %50'lik porsiyonunu oluşturacak. Haziran ayı sonunda gerçekleştirilecek olan jüri değerlendirmesi ise geri kalan %50'sini. Bu yıl lise ve TEGV halkalarından fire vermedik. Ancak özel okulların biri ve ilköğretim okullarının neredeyse yarısı projelerini tamamlayamadılar. Bu ilginç bir durum: 1-5. sınıflar arasındaki ekiplerin de web tasarımı yapma zorluğu mu bu sonucu getirdi? Lider öğretmenlerin yoğunluğu mu?, idarece yüreklendirilmemeleri mi? yoksa daha başka nedenler mi? Bu incelenmeye değer bir konu! Bunu daha sonra yapacağız.
Şimdi yapılması gereken; bu maratonu başarıyla tamamlayan ekiplerin hak ettikleri ödülleri almaları. Kısa zaman sonra http://www.bilisimcimartilar.com/ adresindeki değerlendirme bölümünden sonuçları almaya başlayacak ve kamuyla da paylaşacağız.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.
Hayal KÖKSAL