2 Haziran 2008 Pazartesi

18. Kepirtepeliler Günü'nden Görüntüler

Değerli Dostlar,
1 Haziran günü bir zamanlar Köy Enstitüsü olarak nice değerler yetiştirmiş olan Lüleburgaz'a 4 km uzaklıktaki Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeydik. Şimdi boş ve hüzünlü bakışlarıyla değerlendirilmeyi bekleyen, aydınlanmanın bir numaralı okullarının düştüğü durumu görünce üzüntüden kahrolduk.
Ancak 2006 tarihinden bu yana bu ihmali tersine çevirmeye çalışan Kepirtepeliler Vakfı'nın yöneticilerini, bu çalışmaya destek verme kararı alan 118 E Lions Yönetim Çevresini ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneğini de en içten teşekkürlerimizle selamlıyoruz. 1346063 numaralı Posta Çeki Hesabına yatıracağınız bağışlarınız yukarıda tuğla ve kiremitleri yerle bir olmuş o eski verimli salonları bir Kültür Merkezi'ne çevirecek; aynen bir zamanlar aynı durumda olup da Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesindeki Fakir Baykurt Kültür Merkezi 'ne dönüşen Gönen Köy Enstitüsü gibi. Elimizdeki tuğlaları bir zamanlar enstitülü öğrenciler yapmışlar. Üzerlerinde K ve E harfleri birer tarihsel kanıt. Sevgiyle kucakladık onları.
Hepinizi eğitim ve eğitim kurumlarına destek verme konularında duyarlı olmaya davet ediyor; aklın ve bilimin ışığında yapılan tüm çalışmaların eninde sonunda meyve vereceğine inanmanızı istiyorum. Sağlıkla kalın.
Hayal KÖKSAL