25 Haziran 2008 Çarşamba

Bilişimci Martı Projeleri Sonuçlanıyor. Sonra ne olacak? Konvanla Martı Halkalarının ilgisi nedir?

Değerli Dostlarım,
Bir yıl ne kadar da hızlı geçti! Geçen yıl 5 Haziran tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirdiğimiz 4. Bilişimci Martı Projeleri paylaşım gününden bir sahne gördüğünüz yandaki resmin çekilmesinin ardından bir yılı aşkın bir süre geçti ve eminim ki bu yılın Bilişimci Martıları büyük bir heyecanla sonuçları bekliyorlar.
Tüm eş değerlendirmeler geldi ve pazartesi günü son jüri değerlendirmesinin ardından "üstün başarılı" olan ekipler ortaya çıkmış olacak. 11 lise, 6 devlet ilköğretim, 4 özel ilköğretim, 2 üniversite ve 14 TEGV projesini görmek için alttaki adresi ziyaret etmeniz yeterli: (http://www.bilisimcimartilar.com/). Kendileriyle gurur duyduğum bu öğretmen-öğrenci halkaları 26-28 Ağustos tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesinde yapılacak "11. Uluslararası Öğrenci İmece Halkaları Konvansiyonu"na katılabilecekleri gibi Ödül töreni sırasında katılım belgeleri ve ödüllerini alacaklar. Buna katılamayan ekiplerin Ödül Törenleri kendi illerinde yapılacak törenlerle verilecek. Konvanın isminden de anlaşılacağı gibi Öğrenci İmece Halkaları konusunda çalışma yapmış her grubun buna katılım hakkı var.


Uluslararası katılımcıların kayıtlarının devam ettiği şu günlerde Türkiye'den de ekipler ve bildiri sunacak öğretmen ve uzmanlar kayıt yaptırmaya başladı. 27 ve 28 Ağustos günlerinde sunum ve yarışmaların olduğu etkinlikte program için http://www.hayalkoksal.com/konvan.html adresini ziyaret ediniz. Bu arada katılım ücretleri konusuna şöyle açıklama getirmek isteriz:


Katılım ücreti iki ana gruba ayrılmaktadır:
1. Kişi başı 250 YTL olup; "Bildiri sunma veya yarışmalara katılma, Oturumları izleme, 3 gece Otel, Her gün 3 öğün yemek, Çay-kahve, Konferans çantası, Kitabı, CD’si, Boğaz Turu ve Katılım Sertifikası” içeren grup. (İl dışından gelecek kişi ve Martı ekipleri için önerilen ödeme grubu) (3 Gün için olan ücret)


2.a- Kişi başı 100 YTL olup otel ve yemek olmaksızın; “Bildiri sunma veya yarışmalara katılma, Oturumları izleme, Konferans çantası, Kitabı, CD’si, Çay-kahve ve Katılım Sertifikası” içeren grup. (İl içinden gelecek, paydaş olmayan kişiler için önerilen ödeme şekli). (1 günlük ücret)

2.b-Kişi başı 50 YTL olup “KALİTE OKULLARI MERKEZİ/KALBE MER” paydaşları için geçerlidir. Yine otel ve yemek olmaksızın; “Bildiri sunma veya yarışmalara katılma, Oturumları izleme, Konferans çantası, Kitabı, CD’si, Çay-kahve ve Katılım Sertifikası” içerir. (İl içinden gelecek paydaş kişi ve Martı ekipleri için önerilen ödeme grubudur ancak yatak ve yemek ücretinin dahil olmadığına dikkat edilmeli! Bu grupta ödeme yapanlar; Üniversite kampusünde serbest yeme ortamlarından yararlanalabilecekleri gibi "Kayıt Masa"sından yemek fişi alarak diğer katılımcılarla birlikte yemek yiyebilirler. Ancak bu sayıyı önceden bilmemiz gerekiyor. Kayıt yaptırırken belirtiniz.) (1 günlük ücret).


Bu arada konvan esnasından "Okullarda Demokrasi ve Barış Eğitimi", Üniversitelerin Mühendislik Bölümleri için de "Uzay Bilimleri Teknolojisi" ile ilgili iki ayrı workshop'un olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Hepsi için ayrı kayıt gerekiyor.


Sizlere bunalmadan yazın keyfini çıkartabilmeniz dileklerimi iletiyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Hayal KÖKSAL