27 Aralık 2008 Cumartesi












Değerli Dostlar,
Son derece etkileyici Maritus günlerinin ardından üniversitelerin dönem sonu yoğunluğuna kapılıp bloğumu düzenli yazamamanın hüznü içindeyim. Sizleri ve de paylaşmayı özledim. Üstteki resimler Maritus'taki engelli öğrencilerin el bacerileri yarışmasından. Aslında "Yarışma" denildiğine bakmayın. Çünkü çoğunuzun bildiiği gibi her katılımcı ödül almanın keyfini yaşadı, aynen bizim yarışma ve projelerimizde olduğu gibi. Katılımları ve bunun sonucunda edindikleri haz, deneyim ve yeni arkadaşlıklar birer ödüldü zaten onlar için; hele ki dünyada ilk'i gerçekleştirilen bir etkinlikte.
Bizlere ise onları nemli gözlerle izlemek ve daha çok şey yapabilme aşkı sardı. Bildirimizin ardından her ülke genel direktörüne verilen şilt ise ülkemizde engelliler adına yaptıklarımızı ve paylaşımlarımızı onurlandırmak üzere verilen "Helen Keller Mükemmellik Ödülü" idi. Kendi adıma içtenlikle söyleyebilirim ki; bugüne kadar aldığım en anlamlı ödüldü.
Bilişimci Martı projemize kayıtlar sürüyor. Bir engelli öğrenciyi de içine alarak yapacağınız çalışmanın sizi ve bizleri çok daha mutlu edeceğini söylemek isterim. Üstelik böylesi bir çalışma daha sonra uluslararası platformlarda da paylaşıma açılacaktır. Şu ana kadar Muğla, Sivas, Hatay, Burdur, İstanbul, Hindistan, Maritus ve Güney Afrika'dan kayıt yaptıran okullarımız oldu. 30 Aralık son gün; Lütfen unutmayınız....
Sevgilerimle.
Hayal Köksal