6 Ağustos 2009 Perşembe

Boğaziçi EREC ve NYIT Eğitim Konferansları sona erdi

Değerli Dostlarım,
Son günlerde gerçekten hem çok eğitici ve hem de çok eğlenceli deneyimler yaşadım. Engellilerle Dayanışma Derneğinin üyelerinden Sayın Ahmet Bağbekleyen Beyefendi'nin Cem Radyo'daki "İyilik Öncüleri" programında yaptığımız söyleşi gerçekten çok verimliydi.
Öte yandan 3-5 Ağustos günleri arasında Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim ve Araştırma Kulübü (EREC), New York Institute of Technology, University of North Florida ve American School Couselor Association işbirliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 2.si gerçekleştirilen Eğitim Konferansları benim ve inanıyorum ki diğer katılımcılar açısından hem çok verimli ve hem de çok eğlenceli geçti. Çok değerli dostluklar oluştu. Bu konuda büyük emeği geçen; Seçil, Olcay, Abdullah ve diğer organizatör öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir iş başardılar. Böylesine sıcak günlerde ve yaz okulunun final arefesinde bu kadar katılımcıyı bile bulabilmek gerçekten zor işti. Bu etkinlikte ağırlıklı olarak PDR öğrenci ve öğretmenlerinin eğitimindeki ve çalışma yaşamlarındaki sorunlar masaya yatırıldı. Kıyaslamalı çalışmalar gerçekleştirildi ve gelecek projelerin temelleri atıldı.
New York Institute of Technology'nin Eğitim Fakültesi, Rehberlik bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr. Carol A. Dahir ve 10 PDR öğrencisi/öğretmeniyle University of North Florida öğretim üyesi ve ASCA eski başkanı sayın Prof.Dr.Carolyn B. Stone son yıllarda Rehberlik konusunda gerçekleşen reformları ve 3. baskısının yayıma hazırlandığı "Measure" adlı ortak kitaplarını tanıtarak atölye çalışması gerçekleştirdiler. Sayın Doç.Dr. Deniz Albayrak Kaymak'ın Türkiyedeki PDR çalışmalarını, benim de "Öğretmen Eğitiminde Kuramdan uygulamaya" adlı bildirimi sunduğum çalışmada ortaya konan fikir ve öneriler bir atölye çalışmasıyla toplandı. Yakında sizlerle paylaşıma açılacak.
Sıcakların yavaş yavaş dozunu azaltacağını düşündüğümüz bundan sonraki günlerde bizi bekleyen konular; kitapların ikinci baskıya hazırlanması ve Hindistan'da gerçekleştirilecek olan 12. Öğrenci Kalite Halkaları Konvansiyonu'na ilişkin çalışmalarımız olacak. Hindistan'a gidecek uzman, akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin başvuru ve koşulları öğrenmek üzere mutlaka benimle temasa geçmesi gerekmektedir. Konvansiyonun Organizasyon Kurulu üyesi olarak 15 Ağustos tarihinin, listelerin oluşturulması için önemli bir tarih olduğunu belirtmek isterim. Bildiri ile katılacakların bildiri özet, özgeçmiş, bildiri tam metinlerinin bu tarihe kadar bana ulaştırılması gerekiyor.
Aynı tarih her ne kadar öğrenci ekiplerinin (Vaka sunumu, münazara, poster-slogan, kolaj, drama, halk oyunu) listelerinin ve katılacakları alanların bildirilmesi için son tarih olarak belirlenmiş olsa da okul açılış tarihlerini göz önüne alarak okul gruplarının ve "Gözlemci" olarak Türk Delegasyonuna katılmak isteyen kişilerin kayıtlarını eylül ayı başına kadar yapabileceğimizi ümit ediyorum.
Katılım için kriter soran dostlarımıza belirtmek istediğim hususlar şunlar; ülkemizi en iyi şekilde tanıtıp temsil edeceğimizi_ki bu nedenle İngilizcenizin en az orta düzeyde olmalı_, sabahın çok erken saatlerinde başlayacak olan ve Hint kültürüne odaklı çalışma sistemine ayak uyduracağımızı yani biraz uykumuzdan fedakarlık yapacağımızı, Konvansiyon programına uygun olarak her zaman birlikte hareket edeceğimizi ve bu muhteşem kültürel şöleni içimize sindire sindire yaşayacağımızı bilmelisiniz. Bu noktalar özellikle ilk iki yolculuğumuzda küçük de olsa bizleri üzen-geren olayları bir kez daha yaşamamak adına önemli. Montessori ve Barış odaklı müfredatıyla ve de 4 bin öğretmen, 35 bin öğrencisiyle "Toplam Kalite İnsanı" yetiştirmeye odaklı bir okulu gözleme deneyimi unutulmayacak bir olay!!! Gitmeden önce kalacak yer, sağlık, aşılar, beslenme ve etkinlik sonrası turlar ile ilgili gerekli bilgilendirmeler toplu halde yapacağımız bir buluşmada paylaşılacaktır. Artık 4. kez gideceğimiz bu yolculuk bizim için zevkli bir oyun ve ritüel haline gelmiştir. Ancak "zaman yönetimi"ne uyarak ve "Türkiye tanıtımı için yanımıza alınacak tişört, broşür ve destek malzemelerini" de şimdiden belirleyerek hazırlıklarımıza başlamamız gerekiyor. Bu sene yine önemli iki olay bizi orada çok etkileyecek:
1. Değerli resim sanatçımız, Sevgili Su Yücel'in 'Su kaynakları ve çeşmelerimiz' temasıyla 14 eseriyle Konvansiyon alanında açacağı "Resim Sergisi" ve

2. CMS'un evsahipliği yapacağı; "6. Uluslararası Bilişimci Martı Projeleri"nin Uluslararası Ödül Töreni.
Bizi gerçekten çok heyecanlı ve gurur duymamıza neden olacak günler bekliyor. 30 kişiye kadar katılımcı almayı hedeflediğimiz yolculuğumuza ilgi duyan dostlarımızın beni araması gerek. Telefonum: 0 532 373 84 87.
Sevgilerimle...
Dr.Hayal Köksal