17 Şubat 2010 Çarşamba

Paylaşımlar


Değerli Dostlarım,
7. Uluslararası Bilişimci Martılar Projesi'nin her ekibi ile tek tek Skype aracılığıyla veya yakın mekanlardaki okulları doğrudan ziyaretlerle yönlendirmelerimiz devam ediyor. Geçen cuma günü Kilyos okullarından ikisini ziyaret ettik. Bugün de 'Boğaziçi Üniversitesi Yuva'sında Sayın Yuva Müdürü Yelda Hanım'ın davetiyle genç öğretmen arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum (En üstteki resim). Katılımcı okulların istekli oluşu gerçekten takdir edilecek düzeyde. kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Çocuklarımız bu başarılı ve özverili öğretmenlerimizin yönlendiriciliğinde, eminim ki; gerçek birer lider olarak yetişecekler.
Sizlere iki duyurum olacak. Bir tanesi Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği, İzmir Şubesince gerçekleştirilecek bir panel. Duyurusu yukarıda görülebilir.
Diğeri ise bugün (17 Şubat Çarşamba) 14.30-17.30 saatleri arasında Enka Okulları Konferans salonunda gerçekleştirecek olduğumuz "Eğitimde TKY çalışmalarının neresindeyiz?" konulu çalışma. Bu etkinlik Sarıyer Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kent Konseyi Eğitim çalışma grubunun işbirliğiyle gerçekleşiyor. Bu arada seminere evsahipliği yapan Enka Okulları yönetiminde de teşekkür ediyoruz.
Perşembe günü programımızda Türkiye omurlik Felçlileri Derneği yönlendiriciliğinde gerçekleştirilecek olan Bilişimci Martı ekiplerinin çalışmaları var. Ataköy'de genç öğrencilerimizle olacağız; engelliler ve engellilere destek veren öğrenciler... Bu tür ortak çalışmaların "Engelli öğrencilerin yetkilendirilmesi" sürecine katkısı büyük. Ancak engelsizlerin farkındalık kazanımı da son derece önemli. Yaşam birlikte kotarılınca güzel!
Bu arada Türkçe Bloğumun yanısıra İngilizcesini de izleyen dostlarım şaşırabilirler. Orada bir ölüm ilanı var. Bu yıl hindistan'daki 12. Öğrenci kalite Kontrol halkaları Konvansiyonu'na ilk kez Mozambik adına katılan ve orada Kalite Halkaları başlatan, yeni Konsey üyesi dostumuz Goodwin'in kaybıyla ilgili bir paylaşım yazım var. Toprağı bol olsun.
Sizlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarken kuş seslerine dikkat etmenizi isteyeceğim. Baharın sesleri onlar ve 3-4 sabahtır onlarla uyanıyoruz. Burada, Sarıyer sırtlarında da bunun keyfini yaşamak çok güzel doğrusu...
Hayal Köksal