9 Nisan 2010 Cuma

Rabanuslarla Birlikte...




Değerli Dostlarım,
Bugün Dedeman Oteli'nde zor öğrenen öğrenciler için Dr. Katrin Rabanus tarafından geliştirilmiş yeni bir Okuma_Yazma Öğretme Modeli'ni eğitimci dostlarımızla izleme olanağı bulduk. Birkaç harfin öğretimi uygulamasına da katıldığımız programda 180'e yakın katılımcımız vardı.Gerçek anlamıyla çok farklı bir gün yaşadığımız çalışmaya evsahipliği yapan Dedeman Oteli yöneticilerine ve çevirmenliğiyle sayın Bülent Beyefendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Programın özellikle engelli ve zor öğrenen öğrenciler için son derece etkili olacağına inanan ve modelin Türkçe'ye uyarlanması konusunda istekli olan çok sayıdaki öğretmen; yeniliklere açık olan eğitimcilerimiz konusunda yüreğimizin sevinç ve umutla dolmasına neden oldu.Bundan sonraki adımlar için beklemedeyiz. :)
Bundan sonraki ikinci etkinliğimiz; Köy Enstitülerinin 70. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 17 Nisan Cumartesi günü Sarıyer Belediyesinin katkısıyla düzenlediğimiz "YENİDEN KÖY ENSTİTÜLERİ". Sayın Köy Enstitülü büyüklerimiz Gürşen Kafkas ve Nevzat Özbey ile eski günleri yadedecek; genç eğitimci dostlarımız Nilüfer Özbey ve Seçil Özenç ile geleceğe yönelik hayaller kurup umutlar besleyeceğiz. Yer: Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Salonu, Saat: 13.30-15.30.
Sonrasında ise 28-30 Nisan tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştireceğimiz Barış odaklı Uluslararası bir Konferansın duyurusunu paylaşacağız.
Sonsuz sevgi ve saygılarımla...
Hayal KÖKSAL