6 Nisan 2010 Salı

Yeni bir Okuma-Yazma Öğretimi Yöntemi


Özellikle ‘Zor Öğrenen Öğrenciler’ için Geliştirilmiş “Yeni bir Okuma Yazma Yöntemi” ile tanışıyoruz!
Almanya’da eğitim odaklı bir Sivil toplum Kuruluşu’nun kurucusu ve Öğrenme güçlüğü uzmanı Dr. Katrin Rabanus (www.ra-rabanus.de) tarafından geliştirmiş olan “Okuma-Yazma eğitiminin yeni bir yöntemi” olan “Alphabetization.org”u “Kalite ve Barış Eğitimi Merkezi” ve “Sürekli Gelişim Derneği” olarak ülkemiz eğitimcilerine de tanımak istiyoruz.
Yöntem herkesin okuma-yazma hakkı olduğu inancıyla Almanya’daki özel okullarda, Güney Amerika ve Afrika’nın farklı ülkelerinde uygulanmakta olup “Başarısı Kanıtlanmış” bir yöntem. İlk okuma yazmayı öğrenen öğrenciler için olduğu kadar “ağır” öğrenen ve “engelli” öğrencilerin de okuma-yazmasında etkili. Almanca ve İngilizce kullanımı yanında yakında Türkçe kaynaklarının da hazırlanıp paylaşıma açılacağı bu yöntemin tanıtımı için Katrin Rabanus 9 Nisan 2010 Cuma günü İstanbul’da bizlerle olacak.
Küçük yaş ve yetişkin grubu ile çalışan öğretmenlerin yanısıra; akademisyenleri, konuşma terapistlerini ve pediatri uzmanlarını da ilgilendireceğini düşündüğümüz Tanıtım ve Paylaşım toplantımız Dedeman oteli’nde 14.00-17.00 saatleri arasında ÜCRETSİZ olarak gerçekleşecek.
Resmi ve Özel Okulların da yararlanabileceği bu etkinlik Almanca olup çeviri hizmetimiz mevcuttur. Kayıt için önceden bizimle temasa geçmeniz gerekmektedir. Sonsuz sevgilerimle...
Dr. Hayal KÖKSAL
Sürekli Gelişim Derneği Kurucu Başkanı

Not-1: Dedeman Oteli adresi: Yıldız Posta Cad. No:50 34340 Esentepe –Beşiktaş- İstanbul
Not-2: Katılmayı teyit eden kurumların kaç (Max. 4) ve hangi kişiler ile katılacaklarını Kalite Okulları Merkezi Faksına (0 212 341 26 02) veya hayal@boun.edu.tr / hayal@hayalkoksal.com / hayal@sugeder.org e-posta adreslerine ivedilikle bildirmelerini rica ederiz.