21 Nisan 2010 Çarşamba

Yoğun Nisan Günleri...





Sevgili Dostlarım,
Yoğun günler sürmekte. 19 nisan'da TOFD tarafından organize edilen 4. Gülen Çocuk festivalinde engelli öğrencilerin sunumlarıyla coştuk. City Montessori School, Hindistan'dan gelen başta Cesur çocuk Riyaz olmak üzere 5 öğrenci ve 2 öğretmen Walt Disney Halkası ile çok anlamlı bir İmece Halkası sunumu ve bir de kültürel dans gösterisi yaptı. Çok etkileyiciydi.
Volkanik bulutlar nedeniyle dört günlük bir gecikme ile İstanbul'a gelen Human Dignity and Humiliation Studies Network'ün kurucu başkanı Prof.Dr. Evelin Lindner bugün Boğaziçi Üniversitesi'ndeki dersime girip öğrencilerime insan onurunun korunması ve dünyadaki bu çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı, öğretmenlerin bu konuda neler yapması gereği konusunda görüşlerini anlattı. Hepimiz için çok yararlı olduğuna inandığım bu etkinlik için kendisine teşekkür ediyor; 30 Nisan'da gerçekleştireceğimiz 15. Geleneksel Konferansı'mıza sizleri de bekliyoruz.
Yarın ise CMS Kurucu Başkanı Sayın Dr. Jagdish Gandhi ile birlikte olacağım. Kimbilir neler öğreneceğim o ihtiyar delikanlıdan? Öylesine güçlü bir belleği ve o kadar muhteşem hayalleri var ki... İleri yaşına karşın üç gündür bir "Çocuk ve Hukuk Konferansı"ndaydı.
Sizlerle sık buluşamama nedenimin bu yoğunluk olduğunu anlıyorsunuz sanırım. Birikimlerimi daha sonra sizlerle paylaşacağım.Sonsuz sevgilerimle sevgili D.Mehrotra'nın kutlamalarını da sizlerle paylaşıyorum. Muhteşem dostlarım var, gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. Sevgi ve barışla kalın.
Hayal KÖKSAL