19 Mayıs 2010 Çarşamba

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...


Değerli Dostlarım,
Bu özel günde bir bildiri yayımlayan İKKB, Genel Koordinatörü Sayın Nazan Moroğlu'nun yazısından alıntı yaparak bu günü anmak istiyorum. Kendisi, 30 Nisan İnsan Saygınlığının Yükseltilmesi ve Aşağılanmanın Önlenmesi 15. Yıllık Konferansımızda güzel bir konuşma yaparak yabancı dostlarımızı derinden etkilemişti. Teşekkürlerimle...
Hayal KÖKSAL

19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Kurtuluş Savaşımızın ilk adımının atıldığı 16 Mayıs 1919 tarihi, Türk ulusunun kaderini belirleyen günlerden biridir. Ümmetten ulus olmaya, tutsaklıktan özgürlüğe, sömürge olmaktan bağımsızlığa geçişin ilk adımlarının atıldığı kutlu gündür.
19 Mayıs 1919 günü, Türk Ulusu için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa atılacak kararlı adımlar için Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a ayak bastığı gündür. Ülkesini içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan çıkarmak isteyen, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatacak bir hareketi başlatmış ve kurtuluş meşalesini yakmıştır.
Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayıs’ta doğdum” demiştir. Ulu önder Atatürk’ün bağımsızlık ışığını yaktığı 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde yansıtmaktadır. Çünkü 19 Mayıs ülkenin aydınlık geleceği için atılan ilk adımdır.
Bilindiği gibi, 27.5.1935 tarihli Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkında 2739 sayılı Kanunla 19 Mayıs’ların “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanacağı kabul edilmiştir.
Günümüzde yaşanan tüm sorunlara karşın, elele verdiğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda daima ileriye doğru gideceğimiz günlerin yakın olması özlemiyle, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan, 19 Mayıs’ın 91. yılında Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlarız..."