12 Mayıs 2010 Çarşamba

YANSIMALAR SÜRÜYOR...





Değerli Dostlarım,
Güzel bir paylaşım sonrası heyecanı beni sarıp sarmalamaya devam ediyor. 20 nisan tarihinde sevgili Evelin Lindner'in İstanbul'a gelmesiyle başlayan; "İnsan Saygınlığının arttırılması ve Aşağılanmanın önlenmesi İletişim Ağı"nın 15. Yıllık Konferansı çalışmaları 4 Mayıs tarihinde yolcu ettiğimiz son konuklarla sona erdi gibi görünse de yansımaları hala dalga dalga geliyor. Son derece güçlü sevgi ve kardeşlik bağının ortaya çıktığı etkinlikten sonra ortak proje haberleri ve davetleri alıyoruz. Bu bizleri sevinçle titretirken Dünya Barışı konusunda son derece güçlü umutlarla dolmamıza neden oluyor. Anlaşılan o ki; sevgili dostum Vineeta KamRan'ın dediği gibi "Catch them young!" sloganıyla hareket edecek ve küçük yaştan itibaren yavrularımıza "barış, saygı, sevgi, kardeşlik ve tolerans" kavramlarını öğreteceğiz ki; barış dolu bir gelecek kurabilelim. İngilizce raporu bloğumun İngilizce bölümünde görebilirsiniz. Bundan sonraki gelişmeleri de buradan izleyebilirsiniz.
Sevgili arkadaşlarım; 10-16 Mayıs Haftası bildiğiniz gini "Engelli" dostlarımız için. Bir günlük, bir haftalık anmalar ve kutlamalar geçici heveslerin imgesi. bize gerek olan sürekliliği ve sürekli gelişimi sağlayabilmek. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin değerli üyeleriyle yürüttüğümüz "Empati" projesinin yakında güzel bir ürünü ortaya çıkacak. İnanıyoruz ki; bu hem engelli ve hem de engelsiz dostalrımız üzerinde son derece olumlu bir etki yapacak. Lütfen bizi merakla bekleyin!
Bu ayın sonunda çoğu üniversite ders dönemini sonlandırıp final sınavalrına geçecek. İlk ve orta öğretim kurumalrının biraz daha zamanı var tatile. 1 Haziran'da sonlanacak olan 7. Uluslararası Bilişimci Martılar Projelerinin ürünlerini merak ve heyecanla beklemekteyiz. Bakalım 50 projeden kaçı bu yolculuğu tamamlayıp "Başarı" ödülünü almayı hak edecek?
Sizlere güneşli ama bunaltmayan güzel günler diliyorum. Sevgilerimle...
Hayal KÖKSAL