5 Mart 2007 Pazartesi




Değerli Dostlar,
Mart ayında süratle yol almaya başladık. Derslerin son derece yoğunlaştığı, bir o kadar da proje çalışmalarının hızlandığı günlerdeyiz.

Etkinlik ve projelerin öğrenci başarısını engellediği düşüncesi artık çok gerilerde kaldı. "Çoklu zeka kuramına göre (Gardner) içimizdeki potansiyeli/cevheri keşfetme yolunda her türlü etkinliği denememiz öğütleniyor. Artık tek bir yöntem ve materyale bağlanıp öğrencilerimizi tek tip insan yetiştirmeye çalışmamamız gibi! Zamanı yönetmeyi ve çok yönlü düşünme becerileriyle önceliklerini belirlemeyi öğrenen; kariyer planları doğrultusunda hareket eden gençler_büyük bir aksilik olmadıkça_ sosyal, kültürel ve çağın dinamiklerine uygun beceri kazanımlarıyla "donanımlı geleceğin insanı" olma yolunda ilerliyorlar. Dersin ve okumanın zihni beslediği yadsınmaz bir gerçek, ancak "Bütünselleşme: tam, bütün bir insan olma" yolunda beden ve ruhumuzun da beslenmeye gereksinimi var. Bu da ancak spor, dans, hobiler ve sosyal etkinlikler, topluma hizmet projeleriyle mümkün. Bu yıl dördüncü yılını sürdürmekte olduğumuz "Bilişimci Martılar Projesi" 96 MEB-Eğitek, 32 de Qomer projesiyle devam etmekte. Konular ve okullar konusunda paylaşımı www.bilisimcimartilar.com adresinden edinebilirsiniz.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, İstanbul şubesinin bu akşam Taksim, İ.Ü.İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti Lokali'nde aylık toplantısı var. Ancak bugünün bir de ana konusu var: "Hasan Âli Yücel'i Anma". 19.00-20.00 arasındaki etkinlik sonrası yemeğe kalmak isteyen dostların 0 212 292 02 03 numaralı telefonla kayıt ve yemek rezervasyonu (30 YTL) yaptırması gerekiyor. Üye olmanın da mümkün olduğu bu etkinlikte sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.

Her gününüzün bir bahar coşkusu içinde geçmesini dilerken; "Tehlikelerin de ayırdında olup çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye için üstüm/nüze düşeni yapmam/nızı" diliyorum. İnternetten gelen ancak kaynağı konusunda bilgi verecek olana teşekkürlerimi sunacağım bu görüntüyü de sizlerle paylaşmak istiyorum. Hoşçakalın.

Hayal Köksal