15 Mart 2007 Perşembe

ÖĞRETMEN OKULLARI VE ÖĞRETMENLİK RUHU


Değerli Dostlarım,
Yarın Öğretmen Okullarının kuruluşunun 159. yıldönümü. 16 Mart 1848 "Öğretmen" yetiştirmede bir başlangıç olarak kabul edilmekte. Sayın Prof.Dr.İsa Eşme'nin yazmış olduğu "Yüksek Öğretmenler Okulları" ve Sayın Prof.Dr.Rıfat Okçabol'un "Öğretmen Yetiştirme Sistemimiz" adlı eserlerinde genişçe yer verilen Öğretmen yetiştiren kurumlarını tüm yeni yetişmekte olan öğretmenlerin okuması gerekiyor. Deneyimli öğretmenlerimizin de hafızalarını tazelemek adına böyle bir sürece gereksinimleri olabilir.
Bu anlamlı gün için yarın 19.00-21.00 saatleri arasında Mecidiyeköy'deki LADER salonlarında olacağız. Samsun Ladik Akpınar Öğretmen Okulu'nun köyden alıp eğitim dünyasına kazandırdığı değerlerin sayısı bir hayli fazla. Yıllar sonra İstanbul'daki Akpınarlılar, 1998 yılında LADER'i kurmuşlar. Samsun'daki Akpınarlılar da İstanbul'daki Akpınarlılar'dan esinlenerek 2005 yılında LADER'in şubesini açmışlar. Amaçları Ordu ilinde de bir LADER şubesini açmak olan Dernek 35-40 senedir görüşmeyen arkadaşlara tekrar görüşme imkanı sağlamış.İçlerinde sadece öğretmenler değil doktor, hakim, belediye başkanı, profesör ve her dalda yetişmiş uzmanlar olan LADER'de yapılacak konuşmanın konusu: Öğretmenlik Ruhu.
Dünyanın en kutsal mesleği olan Öğretmenlik'i meslek ve amaç edinmiş tüm dostlarıma bu güzel gün vesilesiyle sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hayal Köksal