28 Mart 2007 Çarşamba

MUTLU ve DÜŞÜNDÜRÜCÜ PAYLAŞIMLAR


Sevgili Dostlarım,

Bundan böyle haftanın belli günlerinde sizlerle bana gelen, beni etkileyen ve duyurulmasının gerekli olduğuna inandığım iletileri paylaşmak istiyorum. Bunların hemen hepsi bence "Başarı öyküleri" ve de paylaşmaya değer bilgece düşünceleri kapsıyor. Bugün sizlerle farklı üç iletiyi paylaşacağım.
İlki Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle hislerime tercüman olan sevgili dostum, değerli ressam ve felsefeci arkadaşım Ferhan Özdurmuş’tan:
“……Dünya Tiyatrolar gününü kutlarken Shakespeare'in komik,trajik,traihsel olayları içeren oyunlarının hepsinde aynı başarıyı yakalamış olmasınının nedenini sorgulamaya çalıalım.....Rodin'in 'Dünya ancak tüm insanlar sanatçı ruhuna sahip oldukları zaman ,yani hepsi yaptıkları işten zevk aldıkları zaman mutlu olacaktır.'sözleri de insana insanı insanla insanca anlatan tiyatronun bu amaca yönelik önemine işaret ediyor gibi..."
İkinci haberim Kahraman Maraş, Namık Kemal İlköğretim okulu’nda “QOMER Bilişimci Martı Projesi”nin liderliğini yürüten genç ve idealist Bilgisayar öğretmenimiz Asım Barut’tan geliyor:

Merhaba Hayal Hocam;
Projemizle ilgili olarak mart ayında yapmayı planladığımız ağaç dikme şenliğimizi 22.03.2007 tarihinde çok güzel bir etkinlikle davulla, zurnayla, halk oyunları eşliğinde gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde yanımızda olmanızı ve bu sevinci bizimle paylaşmanızı çok isterdik.
Çocukların hazırladıkları pankartlar etkinliğimize renk kattı, herşey mükemmel oldu. İlçemiz Kaymakamı da etkinliğimize katıldı. Ben ve İmece halkamızın üyeleri size binlerce kez teşekkür ederiz bizi bu çalışma içerisine dahil ettiğiniz için, sayenizde yaklaşık 230 tane fidan dikimi gerçekleştirdik. Şimdiki hedefimiz önümüzdeki yıl 500 fidan daha sonraki yıl daha fazla ve her yıl artarak bu etkinliği sürdürmek ve ilçemizin boş arazilerini ormanlık alana dönüştürmek.
Etkinliğimizle ilgili fotografların bazılarını gönderiyorum diğerlerine de okulumuzun web sitesinden ulaþabilirsiniz... www.namikkemal46.k12.tr. Şimdilik bu adresten bakıyorsunuz pazartesi veya en geç salı günü öğrencilerim kendi web sitelerini oluşturacaklar.... İyi günler Diliyorum..... Tekrar Ekibim Adına size teşekkür ederim..


Son haberim de Irmak Okulları, QOMER Bilişimci Martı Projesinin lideri Leyla Coşkun öğretmenimden. 2000 yılında kuruluşumuzdan bu yana her zaman paydaşımız ve gerçek bir paylaşım ortağımız olan Irmak okulları’nın bu seneki “Organ Bağışı” konulu projesiyle ilgili haberler gerçekten guru vericiydi…:

Merhaba Hayal Hocam,
Cuma günü gerçekleştirdiğimiz 'Organ Bağışı Bilgilendirme' konferansı çok iyi geçti. Veli.öğretmen ve öğrenci katılımı ile gerçekleşen bu toplantımızda gözümüz sizi çok aradı. Hatta sunu metni üzerinde son anda değişiklik yaptık.Çünkü akış içinde sizin de konuşmanız vardı. Sağlık olsun…
Konuşmacımız öğrenci çalışmalarından çok etkilendi. Afiş ve slogan çalışmalarını bir ay süreyle Memorial Hastanesinde sergilememizi, imece halkası 'umut çiçekleri' ile ropörtaj yaparak hastane dergisinde yer almamızı ve projemiz tamamlandıktan sonra öğrencilerin hastane doktorlarına yönelik bir sunum yapmalarını rica etti.
Etkinliğimizle ilgili aktaracaklarım şimdilik bu kadar. Sevgi ve saygılarımızla…


Annemin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığım bu etkinlik için Leyla öğretmenime ve değerli öğrencilerine; dikilen ve dikilecek olan fidanlar için de Asım öğretmenime ve sevgili öğrencilerine sonsuz sevgi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir gün diliyorum.

Hayal KÖKSAL