22 Haziran 2007 Cuma

İstanbul'da Yoğun Günler


Değerli Dostlar,

Yoğun yaz günleri yaşamaktayız. Dün yılın en uzun gününü yaşadık. Muhtemelen bu hafta sonu da en sıcak günleri... Susuzluk tehdidi altında hala damlayan musluklarınız varsa onarmanızı, küvet doldurma veya elde bulaşık yıkama lüksünü bırakmanızı diliyoruz.

Sosyal sıkıntılarımızın başında; bizi üzüntülere boğan şehit ve gazi haberleri geliyor. Her gün yıkılarak aldığımız bu iletilerin artık sonlanmasını dilerken bu konuda "Sessiz bir yürüyüş"ün de USTKB tarafından bu cumartesi günü (Yarın) 10.00'da Çağlayan'da yapılacağı haberini de paylaşmak istiyorum.

Bir başka haber de her yurttaşın oyuna çıkması yolunda yapılan çalışmalarla ilgili. Vatandaşlık hak ve görevlerinin başında oy kullanmak gelir ama herkesin kendi inanç ve düşüncesi doğrultusunda; kimsenin baskısı altında kalmadan! Bu hakkını iteleyen kişi, yaşama ve de özellikle insanca yaşama hakkını da itelemiş olur. Lütfen bu konuda duyarlı olunuz ve çevrenizdekileri de duyarlı ve uyanık olmaya davet ediniz. "Tehlikenin farkında olmak" çok önemli!

Beş günlük uluslararası bir paylaşım yaşadık 18-22 Haziran günleri arasında. Güney Afrika, Mısır, israil, Fas ve ABD'den gelen öğretmenler ve uzmanlar Türkiye'den de yedi kişilik bir ekibin katılımıyla "Eğitimde Eş Yönlendirme ve Koçluk" Eğitimi aldı. Microsoft ve Puget Sound System uzmanlarında gerçekleştirilen etkinlikte eğitimde güç birliği yaratma adına okul liderleri ve öğretmenlerin nasıl birlikte çalışmaları gerektiği üzerinde çalışıldı. MEB, Eğitim teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden de uzmanların bulunduğu etkinlik paylaşım ve ülke tanıtımımız açısından çok verimli geçti. Üstteki resimde Türk ekibini görüyorsunuz.

Boğaziçi Üniversitesi Yaz Okulu başlıyor. 22 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında "Yenilikçi Öğretmenlik" dersimle bu çalışmanın içinde olacağım. Benimle görüşmek isteyen dostlarım pazartesi ve salı günleri öğle saatlerinde B.Ü.Güney Kampüste beni bulabilir ve ortak projeler konusunda görüşme yapabilirler. Diğer günlerimi ise hem dinlenme ve hem de kitaplarımı yazma amaçlı kullanacağım. Tatilim ise ağustos ayında. Çook uzun bir çalışma döneminin ardından 20 günümü aileme ayırmanın son derece gerekli olduğuna inanıyorum.

Sonsuz sevgilerimle dinlenmeyi yeğleyenlere iyi bir tatil; çalışan dostlara da serin ve huzrlu çalışma günleri diliyorum.

Hayal KÖKSAL