14 Ağustos 2007 Salı

İstanbul'dan Merhaba


Kıymetli Arkadaşlarım,

Uzun bir süre sonra İstanbul'da olmak ne güzel! Boğazı, havası, iki kıtayı birleştiren haşmetli duruşuyla ne kadar da özlemişim...

Bugün bir yandan işlerimi toparlamaya çalışırken bir yandan da dikkatimi çeken iki konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

İlki CD'de Gen Haritası haberiyle 10 yıl sonra kişiye özel ilaçların verilebileceği konusunda Bugünkü Cumhuriyet gazetesinde çıkan bir haber. İ.Ü., Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden iki değerli bilim adamımızın (s.7) üstün çalışmaları ve genetik alandaki son gelişmeler paylaşılıyor. İlgisini çekenlerin okumasını öneririm.

İkincisi de son günlerde belimizi büken susuzluğun ve kuraklık tehdidinin düşündürdükleri. İTÜ'den Prof.Dr.M.Kadıoğlu'nun yorumuyla küresel iklim değişikliğinin getirdiği sorun sadece susuzluk değil; kıtlık, salgınlar,orman yangınları, ekonomik kriz, sosyal patlamalar da yakın gelecekte başımızı hayli ağrıtacağa benziyor. Çevre sorunlarını 2004 ylından bu yana Bilişimci Martı projemizde ana sorun konusu olarak belirlemiştik. Bu konuyla ilgili 4 yıldır pek çok proje yapıldı. Bu projelere http://www.bilisimcimartilar.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hepimize bol yağışlı, bereketli ve sağlık dolu günler diliyorum.

Hayal KÖKSAL