28 Ağustos 2007 Salı

Sayın Ahmet Necdet Sezer ve Eşine Sonsuz Saygılarımla...


Değerli Dostlarım,

Bugün görevini teslim edecek olan 10. Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer 'e, zarif ve duyarlı eşi Hanımefendi Semra Sezer'e sonsuz sevgi, saygı ve minnet duygularımı sunmak istiyorum.

Güçlüklerle dolu bir dönemde; çalkantılı dünya düzeni ve küresel savrulmaların kendini son derece büyük bir şiddetle hissettirdiği bu dönemde Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı yanında, çağdaş ve laik Türkiye için hukuk kurallarına gereken önemi vermesi ve mükemmel devlet adamlığıyla Atatürk'ün Çankaya'sına son derece yakışan bir kişi olarak saygıdeğer eşi Semra hanımefendi ile kalbimizde unutulmayacak liderler arasında yerini almıştır.

Eğitimci bir eş olarak Sayın Semra Sezer Eğitimin Türkiye'nin en önemli sorunu olduğu konusunda odaklanıp bu doğrultuda "Ulusal Eğitimin Çağdaşlaşması" ve "Kızların okutulması" konularında öncülük etmesi, özellikle biz eğitimcileri son derece mutlu etmiş, geleceğimiz konusunda umutla dolmamıza yol açmıştır. Demokratik İlkler Derneği olarak "Kadın" Projelerine verdiği destek için Köşk'te kendilerini ziyaret ettiğimizde tanık olduğumuz; gösterişten uzak, sade ama vatandaşlık haklarına duyarlı yaklaşımlarıyla kendinden sonraki liderlere de öncülük yaptığına hep birlikte gözlemlediğimiz değerli Sezer Ailesine bir kez daha sonsuz şükranlarımızı sunuyor; sağlık, mutluluk ve huzur dolu uzun yıllar diliyoruz. Desteklerinin Türkiye'ye; özellikle Türk Hukuku'na ve Türk gençliğine bundan böyle de devam edeceğinden emin olarak gönlümüz sizlerle diyoruz.

Hayal KÖKSAL