28 Eylül 2007 Cuma

Bilişim ve Müfredat Uygulamaları


Bilişim Teknolojilerini (BT) derslerine ve yeni müfredata uyarlama konusunda yoğun eğitim alan ilköğretim ve lise öğretmenleri gerçekleştirmiş oldukları projeleri paylaşıma açıyor. Değerlendirmenin ardından kazanan öğretmen(ler) Helsinki’de gerçekleştirilecek “Microsoft Dünya Forumu”nda ülkemizi temsil edecek.

2005 yılı Haziran ayında pilot çalışmaları başlayan ve gerekli iyileştirmelerden sonra MEB/Eğitek işbirliğiyle dört grup halinde hizmet-içi eğitime alınan öğretmenlerle; “Bilişim Teknolojileri”ni derslere, özellikle de değişmekte olan yeni müfredata uyarlamayı amaçlayan “Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Programı ilk aşama eğitimini alan öğretmenlerin hazırlamış olduğu 43 projeyi 29 Eylül 2007 Cumartesi günü, Marriott Otelde yapılacak bir çalışmayla değerlendiriyor. Kamuoyu ile paylaşılacak olan projeler üç ana kategoride değerlendirilecek: İçeriğin kalitesi, Meslektaşlar arasındaki işbirliğinin gücü ve Projenin Topluma katkısı.

38 ilimizdeki resmi okullarda sınıf ve alan öğretmeni olarak görev yapan 44 Yenilikçi ve 12 de destek öğretmen; Mart-Mayıs 2007 tarihleri arasında Microsoft Eğitim ve Projeler Müdürü Şeniz Ciritçi ile MEB, Eğitek’ten görevlendirilen eğitim yöneticilerinin yönetiminde, Kalite Okulları Merkezi Başkanı Dr.Hayal Köksal’ın danışmanlığı ve koordinatörlüğünde 30 saat yoğunlaştırılmış eğitim alan 100 öğretmen arasından gönüllü ve istekli olarak proje yapanlar. Teknoloji kullanımına ayrı bir önem veren yeni müfredat içerisinde özellikle sadece temel BT becerilerine sahip öğretmenlerin “yenilikçi” yanlarını dışa vurmaları ve gereken desteğin kendilerine sağlanması amacıyla başlatılan program sonucunda 43 proje ortaya çıktı. Bu öğretmenler önümüzdeki aylarda aynı programın ikinci basamağı olan “Eş-Yönlendirme ve Liderlik” Eğitimlerine de katılarak “Geleceğin Okulları” anlayışını okullarına taşıyacaklar. Belli bir şablon dahilinde yürütülen ve teslim edilen projelerin en başarılı olanları 28 Ekim 2007 tarihinde Finlandiya, Helsinki’de yapılacak olan “Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu ve Yarışması”na katılacak. Geçen yıl ABD’de yapılan Yarışmada Türkiye İşbirliği Kategorisinde Dünya İkincisi olmuştu.
Türkiye’nin bu yıl da en iyi şekilde temsil edilmesi dileklerimle...

Hayal KÖKSAL