23 Eylül 2007 Pazar

Bilişimci Martı Projeleri 1 Ekim'de Başlıyor!

Değerli Dostlar,
Yarın yine okullu olmanın heyecanı bende, bizlerde. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki dersimin ilk günü. Eylül ayının en sevdiğim yönlerinden biri de bu: İnsanı sevdiklerine kavuşturması ama bir yandan da ailelerinden ayrılıp üniversitelerine gelen gençlerin ayrılık hüznünü unutmamak gerek. Büyük, küçük tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Bilişimci Martılar bu yıl 5. yılına giriyor. Büyük bir keyifle ve gitgide kalabalıklaşan ailemizle hemen hemen her ilimizde ve 3 yabancı ülkede uçuyor olmaktan kıvançlıyız. Her yıl olduğu gibi projemizde bu yıl da değişiklikler var. En belirginlerini yazarsak;
- Ana temalara bu yıl 3 tane daha eklendi: Türkçemize sahip çıkalım, Medyada Etik ve Kadın Hakları.
- Değerlendirmede "Akran değerlendirme" %50'lik bir orana ulaştı.
- Ödül törenleri artık okullarınızda olacak ancak bu yıla özgü bir sürprizimiz var: Başarılı ve Üstün Başarılı ekipler ülkemizin evsahipliğini yapacağı 11. International Convention on Students' Quality Control Circles" a katılım hakkını edinecekler. Seçilen 3 ekip de uluslararası ekiplere sunum yapacak.
- İlköğretimden üniversiteye kadar tüm sınıflar web tasarımı yapacak.
- Drama, Poster ve Slogan hazırlama, Kolaj konuları da projemize giriyor.
- Her zamanki gibi projede yer almanın ilk koşulu; Kalite Okulları Merkezi paydaşı olmak.
Kayıtlarımız 1 Ekim-1 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılacak.
Bir sonraki duyurum 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projemiz ile ilgili olacak. Beni izlemenizi diliyorum. Tüm dostlarımıza sevgiyle duyururum.
Hayal KÖKSAL