13 Eylül 2007 Perşembe

Gündemde ne var?

Değerli Dostlarım,
Zaman o kadar hızlı akıp gitmede ki; "bütün" bir insan olmak için birlikte geliştirilmesi gereken yaşamın üç ana alanı "kafa-kol ve kalp" ile ilgili neler yapabildiğimizi sorgularsak sanırım pek doyurucu yanıt çıkmayacak. Sevgili Battal Aslan hocamın "3 K" olarak adlandırdığı bu değerleri açarsak:

- Zihnimizi geliştiren okuma, eğitim...,

- Bedenimizi geliştiren spor, sağlıklı soluk alma ve rahatlama teknikleri ile

- Ruhumuzu iyileştiren hobiler; müzik, resim, sanat... karşımıza çıkar.

Acaba kaçımız bu yönlerimizi dengeli olarak geliştirecek eylemlerde bulunabiliyoruz? Umarım bugünden itibaren yaşama bir de bu gözlüklerle bakarız.

Günler benim açımdan da yine hayli yoğun geçmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Valilik AB Merkezi'nin Sertifika Töreni nedeniyle Arkeoloji Müzesindeydik. Kursiyerlerin heyecanına ve Uluslararası katılımlı bir koronun güzel konserine tanık olduk.

10 Eylül Pazartesi akşamı Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği, İstanbul şubesi olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Sayın Prof.Dr.Seçkin Dindar başkanlığında toplanan yönetim kurulunda bizi en mutlu eden olay İstanbul'a göç eden sayın Prof.Dr.Oğuz Makal hocamızın bize katılmasıydı. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi gücümüze güç, neşemize neşe katan büyüğümüze "Hoş Geldin" diyoruz. Her ayın ilk pazartesi akşamı yine genel katılıma açık toplantılarımızla sizleri de bizimle olmaya davet ediyoruz.

Salı günü Beykoz Kırmızı Yalı'da düzenlenen bir anma toplantısındaydık. Genel olarak STK başkanlarının katıldığı etkinlikte yeni dostlar edinme olanağı buldum.

İki günden bu yana 2007'de Hindistan'da ve 2008 yılında da Türkiye'de düzenlenecek olan 25 ülke katılımlı "10. ve 11. Uluslararası Öğrenci Kalite Kontrol Halkaları Konvanları"nın organizasyonu ile ilgili çalışmalar içindeyiz. Türkiye'de gerçekleştirilecek olan Konvana destek verebilecek kuruluşların co-sponsor olarak yanımızda ve afişimizde yerlerini almalarını bekliyoruz.

Ekim ayı başında "2008 Bilişimci Martılar" ve "2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti" Projelerimiz başlıyor. Bu çalışmalarda yer almanın ön koşulu Kalite Okulları Merkezi paydaşı olmak. Paydaşlık süresi dolan okullar http://www.kaliteokullari.com/ adresmizden Formu indirebilirler. Bu yoğun çalışmalar arasında üç günlük bir dinlenme fırsatı yaratmak için Antalya-Olimpos'ta olacağız. Dönüşte size o cennet köşede çektiğim fotoğraflarımı paylaşacağım.

Sonsuz sevgilerimle 3 K'yı unutmamanızı ve hayırlı Ramazanlar diliyorum. Kendinize de zaman ayırın lütfen. Hayat o kadar kısa ki...

Hayal KÖKSAL