17 Mart 2009 Salı

Proje Yönetimi Eğitimi Yarın...

Değerli Arkadaşlarım,
Sürekli iyileşme ve iyileştirme süreci içinde gelişimi yönlendirmenin yolu sorunları çözmeye yönelik "İmece Halkaları" çalışmasından geçiyor. Daha doğrusu, Yol Haritası çizimi, Stratejik Planlama ve SWOP Analizlerinin ardından projelerle öğrenci, öğretmen ve velileri birlikte çözümlemenin içine çekmek gerekiyor.
Kendi kültürümüzdeki İmece felsefesi, yöntemi ve paylaşımıyla gerçekleştirildiği için yani Türk Kültürünün değerlerine uyarlanmasından dolayı Öğrenci Kalite Halkaları çalışmalarını 2000 yılından bu yana İmece Halkaları sistematiğiyle öğretiyor ve çalışıyoruz. Şimdiye dek 1000 civarında halka çalışması yaptık. Üniversitelerdeki derslerim, Bilişimci Martı ve Bigg-İstanbul projelerim hep bu sistematikle yürüyor. Uygulayanlar hem mutlu ve hem de çok başarılılar. Düşünme ve sorun çözme becerilerini öğreniyorlar. Teknoloji desteğiyle sürdürüp paylaşıyorlar. Bu yönü yurtdışındaki benzer çalışmalara da örnek oluşturuyor.
Yarın bu dönemin "İmece Halkalarıyla Proje Yönetimi" seminerini yine Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştireceğiz. Kuzay kampus, Turgut Noyan Üst salonda 13.00-16.00 saatleri arasında bizimle olanlar Katılım Sertifikası da alabilecekler.
Sizleri yanımızda yer almaya davet ediyor, sonsuz sevgilerimi sunuyorum.
Hayal KÖKSAL