30 Mart 2010 Salı

Nisan Ayı Programı


Değerli Dostlar,
Yarın Mart ayının son günü. Mart ayını bitirmeden, Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu olarak Sarıyer Kültür Müdürlüğüyle birlikte düzenlediğimiz Bireysel Gelişim Seminerlerinin sonuncusunu gurme dostumuz Emrullah Gümüştaş ile yaptık. Mutfağın yemek bütçesini farklı tarzıyla yorumlayan Sayın Gümüştaş'a teşekkür ediyoruz.
Baharı daha sık ve yoğun olarak hissetmeye başladığımız şu günlerde beni yoğun Nisan ayının telaşı sarmış durumda. Bu ay üç önemli etkinliğe evsahipliği yapacak Sürekli Gelişim Derneğimiz ve Kalite Okulları Merkezimiz:
1. 9 Nisan 2010 Cuma günü Okuma Yazma öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için yeni bir metot geliştirmiş ve çoğu ülkede de uygulamalarıyla başarılı olmuş Rabanus'ların "Alphabetization" yöntemini izlemek üzere sizleri kayıt yaptırmaya davet ediyorum. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gerekli başvuruların yapıldığı etkinlik ücretsiz ve 14.0--17.00 saatleri arasında Dedeman otelinde simultane çevirisiyle birlikte Türk eğitimcilerin yorumlarına sunulacak. Bize katılabilirsiniz. Bunun için hayal@hayalkoksal.com adresine mail atmanız veya 0 212 341 26 02 numaraya faks çekmeniz yeterli.
2. 17 Nisan 2010 Cumartesi günü Sarıyer Belediyesi Kent Konseyi ve Kültür Müdürlüğü ile işbirliği halinde olan Derneğimiz Yeniden Köy Enstitüleri adı altında bir Köy Enstitülerinin kuruluşunun anımsanması programı düzenliyor. Sayın büyüklerimiz Gürşen Kafkas ve Nevzat Özbey'in ana konuşmacılar olduğu etkinlikte iki de genç sürpriz konuşmacımız olacak. 13.30-15.30 saatleri arasını bizi dinlemeye ayırın ve O gün Sarıyerde bir keyif günü yapın, olur mu?
3. 28-30 Nisan 2010 günlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde BUPERC ile birlikte düzenlediğimiz "15th Annual Conference of Human Dignity and Humiliation Studies" etkinliğiyle 50 civarında uluslararası barış uzmanını ağırlayacağız. İlk iki günün kapalı toplantılar olarak süreceği etkinliğin 3. günü yani 30 Nisan hepinizin katılımına ücretsiz olarak açık olacak. Bir Barış sergisinin de açılacağı etkinlik için ajandanızda yer ayırmayı unutmayın. Daha fazla bilgi için bu sayfanın sağındaki pembe kurdeleli logoya tıklamanız yeterli.
Sonsuz sevgilerimle iyi bir hafta diliyor; Boğaziçi Üniversitesinde yapılacak sanat odaklı bir çalışmayı da paylaşmadan edemediğimi belirtmek istiyorum.

İstanbul Operası Sanatçısı Niyazi Ölmez ve arkadaşları, opera sanatını ve
operanın işleyişini aktaran gösterilerini 5 Nisan 2010 Pazartesi, saat 16:00’da
Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall, Büyük Toplantı Salonu’nda öğrenci ve çalışanlara
sunacaklar. Hem belgesel, hem sanatsal bir içeriği olan gösteriye giriş serbest olacak.
Bir buçuk saat süren bu gösteride:
• Operanın kısa tarihi,
• Solistlerin katılımıyla opera ve operetlerden aryalar,
• Operanın arka planında teknoloji (dekor, kostüm, reji vb.) hakkında
bilgiler, filmler yer alacak.


Hayal KÖKSAL