21 Mayıs 2007 Pazartesi

Bilişimci Martı Projeleri teslim ediliyor...


Sevgili Dostlar,
Güzel bahar ayları insanı dışarı çekerken bir yandan da okullar en yoğun günlerini yaşamaktalar. Sosyal etkinlikler, bayramlar, törenler, proje teslimleri ve sınavlar derken öğrenci ve öğretmenlerle birlikte aileler de bir koşturmacanın içindeler. Hepsine başarılar diliyor; kolay gelsin diyoruz.

Bugün 2007 Bilişimci Martı Projelerinin teslim günü. Dördüncü yılına MEB-Eğitek ve Microsoft işbirliğiyle giren Projemize bu yıl katılım 17 ilimizden 134 proje ile oldu. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 15 proje ile katıldığı projede ayrıca uluslararası katılımcılar da var: 4 Güney Afrika, 1 de Hindistan projesi. 5 Haziran 2007 tarihinde Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak olan sunum, sergi ve ödül töreninin iyi bir kaynaşma ve paylaşma ortamı yaratmasını umuyoruz. Ödülün kazanılan bilgi ve beceriler olduğuna inandığımız bu çalışmada ağırlıklı olarak "Sorun Çözme becerileri" amaçlı kalite araçları kullanıldı, "İmece Halkaları" modeli uygulandı ve teknoloji desteği alındı. Listelerimizi bu hafta yayınlayacağımız projemize basın'ın da ilgi göstermesini bekliyoruz.

Ekteki dosyada eş- ve jüri değerlendirme formunu bulacaksınız. Geçen yıl değerlendirme sürecinin %20'lik bölümünü halkalar oluştururken; bu oran bu yıl %30'a çıkartıldı. Sanıyoruz bu oran seneye yarı yarıya olacak. Düşünen, sorgulayan ve değerlendirmesini bilen genç beyinler yetiştirmek amaç olunca Not Verme konusunda onları da yetkilendirmek gerekiyor. Aynen derslerimde ara sınav değerlendirmelerini öğrencilerimin yaptığı gibi...

Başarılı, huzurlu ve sağlık dolu bir hafta diliyorum.

Hayal KÖKSAL

2007_Marti_degerlendirme_olcutu_Blog.doc