24 Mayıs 2007 Perşembe

Değerli Bilişimci Martı Halkaları

Değerlendirme sürecinin halkalar için devam ettiği şu günlerde hepinizin heyecanlı ve telaş içinde olduğunu biliyorum. Dördüncü yılına giren Martı Projemiz bu yıl ilk kez MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü organizasyonuyla Ankara Başkent Öğretmenevi'nde yapılıyor. Sadece bir gün sürecek olan etkinlikte 1oo projeyi aşkın pano ve poster paylaşımı ve 10 civarında da sahne paylaşımı yer alacak. Projeyi baştan sona tamamlamış olan her ekip Katılım Belgesi alacak. Bu, gelecek yıl da projemize katılım için bir anlamda pasaport olmakta. Projeye kayıt yaptırıp tamamlayamamış projelere bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Değerlendirme süreci; bizden onay alarak listeye girmeyle başladı. Eş değerlendirmeler 26 mayıs Cumartesi günü son buluyor. %30 oranında sonucu etkileyecek. Jüri değerlendirmesi ise 28 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Microsoft salonunda başlayacak. Bu değerlendirmenin katkısı %70. Seneye bu oranları yarı yarıya yapacağız. :) 31 Mayıs akşamı sonuçlar büyük bir olasılıkla belli olacak. Ekipler puanlarına göre Üstün Başarı (90-100) ve Başarı (90 puana kadar) Belgeleri alacaklar. Doğal olarak her halkanın sunum yapması mümkün değil.
Üstün Başarı'sını kanıtlayan ekiplerden 10 tanesi sunum yapacak. Sahne performansı son derece önemli. Farklı tekniklerle sunum yapılmasını arzu etmekteyiz. Drama, koreografili sunum ve doğal olarak vücut dili ve takım ruhu sunumlarda çok önemli. Bu, sizlerin bir koca dönemlik çalışmalarınızın dışa vurumu olacak. Pano sunumları ise 1x1,5 m.lik karton posterlerle her ekibe verilen panolar üzerinde gerçekleşecek. Bu nedenle gelecek ekiplerin bu materyallerini şimdiden hazırlaması gerek. Broşürleriniz, seminer belgeleriniz, resimleriniz ve hatta masa üzerinde laptopunuzda CD aracılığıyla projenizi gelen misafirlere göstermeniz beklenmekte.
Bize gerekli olan katılımcıların isimleri. Her halkadan bir öğretmen ve bir de öğrenci istiyoruz. Bugün yapılacak koordinasyon toplantısı sonrası kendi masraflarını karşılamak koşuluyla daha fazla halka elemanını da getirebilme konusu açıklık kazanacak. Lütfen benden haber bekleyiniz.
Tüm Martı halkalarına başarılar diler, sadece kendi sınıf düzeyindeki halkaların projelerini değerlendirerek hayalkoksal@superonline.com ve huseyinkocasarac@hotmail.com adreslerine sonuclari gondermenizi rica ederim. Sunumu powerpoint olan küçük martıların projeleri www.bilisimcimartilar.com adresinden izlenerek değerlendirilebilir.
Sonsuz başarı dileklerimle.
Hayal KÖKSAL