10 Mayıs 2007 Perşembe

İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar


Değerli Dostlar,

28 Mart tarihinden bu yana çok yoğun bir şekilde devam eden Yenilikçi Öğretmenler Programı'nın ilk adımı tamamlandı ve yurdumuzun her ilinden gelen 100 öğretmenimizle gerçekleştirdiğimiz eğitim dün Yalova'da sona erdi. Bundan sonraki aşama Yenilikçi Öğretmen Türkiye Forumu için projelerin hazırlanıp hayata geçirilmesi. Sizlere erişimde zorlandığım bu son günlerde güzel bir paylaşımı Karaca Arboretum'da ve Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nde gerçekleştirdik. Sevgili Ata'mızın ağaca ve çevreye verdiği değeri bir kez daha anladık ve dinlediği plakları, kahve içtiği fincanını gördük. Sayın Afet İnan ve Sabiha Gökçen'in çalışma ve yatak odalarının da bulunduğu Termal'deki köşkü gezdik. Ancak o değerli eşya ve mülklerin daha iyi koşullarda saklanmasını beklerdik, doğrusu...

Önümüzdeki pazar günü sevgili İzmir'imizin dağlarında daha renkli çiçekler açacak; daha hoş sedalar yükselecek. Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği'mizin de içinde bulunduğu çeşitli STKlar Anneler Günü'nü İzmir'de daha bir keyifli kutlayacak. Tüm dostlara selam olsun.

Gelecek hafta 16-18 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve MEB-Eğitek işbirliğinde düzenlenen 1. Bilgisayar Öğretimi ve Teknoloji Sempozyumu'nda olacağız. Çanakkale Bilişimci Martı halkalarının da katılacağı etkinlikte iki adet bildirimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

Satırlarımı sonlandırırken hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Hayal Köksal