20 Kasım 2007 Salı

Mustafa Necati Onur Günü


Değerli Dostlarım,
Biraz önce Sayın Genel Başkanımız Prof.Dr.Kemal Kocabaş'tan anlamlı bir ileti aldım. Bartın'dan "Kasım demeci" başlığı ile bizlerle paylaştığı duygu ve düşüncelerini son derece anlamlı ve mesaj veren niteliği nedeniyle sizlerle paylaşma gereği duydum. Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği'nin değerli ve başarılı genel başkanına sonsuz saygılarımı sunarken tüm Öğretmen arkadaşlarımın "24 Kasım Mustafa Necati Onu Günü"nü şimdiden kutluyorum.
"... Başkanlığını yaptığım Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eylül 2007’de yaptığı bir toplantıda Millet Mekteplerinin kurucusu ve ilk kez öğretmenlik mesleğine uygulamalarıyla, çabalarıyla “mesleksel onur” kazandıran, öğretmen yetiştirme tarihimize çok önemli katkılar yapmış olan Cumhuriyetimizin aydınlık Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati adına kutlanılmasına karar verdi. Aldığımız kararla 24 Kasım’ı “Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Günü” olarak kutlamaya karar verdik. Bu anlamda İzmir’de 24 Kasım 2007 Cumartesi günü bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik çerçevesinde Ortaklar Köy Enstitüsü-Ortaklar İlköğretmen Okulunda (1952-1964) öğretmen-yönetici, Gönen İlköğretmen Okulunda 1964-1973 yılları arasında müdürlük yapmış olan Sayın Mehmet Kahvecioğlu’na da “1. Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü” vermeyi kararlaştırdık. Etkinlikte ödül töreni dışında Prof. Dr. Cahit Kavcar ve Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın konuşmaları ve daha sonra da tüm konukların katılımıyla “Türkiye’nin Öğretmen Sorunsalı” başlıklı bir forum düzenledik. Ülkemizde ilk kez bir ilke imza atarak ödül verdiğimiz Sayın Mehmet Kahvecioğlu’nun yaşamı üzerinden öğrencilerinin yazılarından oluşmuş “Köy Enstitülerinden İlköğretmen Okullarına Geçişte Eğitime Adanmış bir yaşam Mehmet Kahvecioğlu” adlı kitap da günün anlamı adına 24 Kasım günü okurlara sunulacak..."

Resimde gördüğünüz kişiler Onursal Başkanımız Sayın Prof.Dr.Oğuz Makal ve Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr.Kemal Kocabaş. Güzel bir Tüyap gününü dolu dolu yaşıyorlar.

Sonsuz sevgilerimle...

Hayal KÖKSAL