7 Kasım 2007 Çarşamba

Yenilikçi Öğretmenimizden Dönüt

Değerli Arkadaşlar,
Helsinki'den döneli bir hafta oldu ama yansımaları ve içimizdeki duygular hala sıcacık ve canlı. Dünya Forumuna Çorum Yavuz Sultan İlköğretim Okulu'ndan harika bir projeyle katılan genç öğretmen arkadaşımız Ahmet Saim Altıntaş'ın duygu ve düşüncelerini, diğer öğretmen arkadaşlarıma da katkı sağlar düşüncesiyle ve de ondan aldığım izinle paylaşıma açıyorum. Kendisine bir kez daha başarılar dilerken yaratıcı öğrencilerine sevgilerimi, her konuda kendisine destek verenmüdürüne saygılarımı sunuyorum. Bu imecenin herkese örnek olması dileklerimle...



"Microsoft tarafından 27-31 Ekim 2007 tarihleri arasında Finlandiya’nın Helsinki kentinde üçüncüsü yapılan 2007 WORLD WIDE INNOVATIVE TEACHERS FORUM'da Türkiye’yi temsil etmekten ve böyle bir organizasyonda Avrupa'da bayrağımızı dalgalandırmaktan şeref duyuyorum.
Ne büyük mutluluk vericidir ki; dünyanın bir çok ülkesinin katıldığı bir organizasyonda 75 milyon Türk insanını temsil edebilmek ve 29 Ekim de Cumhuriyetimizin yıldönümünde, ülkemden binlerce km uzakta da olsam, o sevinci yaşayıp farklı ülkelerin temsilcilerine bunu anlatabilmek gibi bir başka kutsal görevi de aynı zamanda yerine getirmek….
Forum boyunca farklı kültürleri, dilleri, insanları, değişik ülkelerden gelen projeleri ve daha saymakla bitiremeyeceğim bir çok özellik ve güzellikleri bir arada tanıma, dilimi, hayata bakışımı ve ufkumu geliştirme, değiştirme fırsatı bulduğum ve şimdilerde keşke biraz daha uzun süre kalabilseydim dediğim o güzel günleri yad etmek bile büyük mutluluk ve huzur verici…
Bundan sonra hayatımın her merhalesinde dikkate alacağım; olayları, insanları, kültürleri vb. ona göre değerlendireceğim ve yaşamıma o perspektiften yeni açılımlar getireceğim, nice kazanımlar edinerek; ellerim, kollarım ve beynim dopdolu döndüğüm Finlandiya’dan ülkeme, çevreme ve insanıma artık yeni fikirler, yeni projeler ve yeni açılımlarla ışık saçmaya çalışacağımı rahatlıkla ve içtenlikle söyleyebilirim.
Bu güzellikleri yaşayabilmemize olanak sağlayarak, neşesi ve güler yüzüyle bizlere moral kaynağı olan; bilgisi, tecrübesi ve yol göstericiliğiyle, yad ellerde bizi bir an dahi yalnız bırakmayan çok değerli hocamız Dr.Hayal KÖKSAL’la beraber bu organizasyona katılmaktan dolayı da ayrıca mutluluk duyuyor, bundan sonra da bu tür organizasyonlarda bulunmayı gönülden arzu ediyorum.
Ayrıca; Microsoft Türkiye Projeler ve Eğitim Müdürü Şeniz CİRİTÇİ Hanım’a, Dr.Hayal KÖKSAL Hocama, Microsoft ve Bakanlığımız yetkililerine; Hüseyin Kocasaraç Bey'e, Tunç Akdur Bey'e, diğer yenilikçi arkadaşım Nilüfer Özbey Hanım’a, çalışmalarımda her zaman bana yardımcı olan Okul Müdürüm İsmail Madan’a, mesai arkadaşlarıma ve biricik eşime en kalbi teşekkürlerimi sunarım."
Ahmet Saim ALTINTAŞ