16 Temmuz 2008 Çarşamba

Dört Atölye Çalışmamız var: Bekliyoruz!

11. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ İMECE HALKALARI KONVANSİYONU FARKLI ÇALIŞMALARI İÇERİYOR ve 4 ATÖLYE ÇALIŞMASINA DA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR…
Eğitimde Mükemmellik ve Toplam Kalite Dünya Konseyi’nin (WCTQEE) Kalite ve Barış Eğitimi Merkezi (Kalbe Mer) ile birlikte organize ettiği “11. International Convention on Students’ İmece Circles” bu yıl ülkemizde Yeditepe Üniversitesi, kayışdağı yerleşkesinde 26-28 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılıyor. Yirmiye yakın ülkeden gelen eğitimde kalite uzmanı, öğretmen ve öğrenciye ev sahipliği yapacak olan etkinlik 4 farklı Workshop’a da yer veriyor:
1. İlk atölye çalışması John Hopkins Üniversitesi, Uzay Kalitesi ve Güvencesi, Uygulamalı Fizik Laboratuvarı'ndan Kalite Kontrol uzmanı Prof. Dr. Syed W. Ali tarafından yapılacak. 27 Ağustos tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında interaktif yaklaşımla gerçekleştirilecek etkinliğin ana konusu:
“TIMED Mission”, Bilimin hedefleri ve mevcut durum, Bu konuda NASA Uzay istasyonunda yapılan çalışmaları gösteren video çekimleri, "Boeing 787 Dreamliner ve European Airbus A380 gibi teknolojik bir koleksiyon konusuna odaklanan “Mühendislikte Innovasyon”
Uzmanımız; Tasarımın geliştirilmesi, tedarikçi zincirinde işbirliği ve ortaklıklar, kullanılan malzeme ve mühendislikte kalite, büyük parçaların ulaşımı ve karşılaşılan sorunlara odaklanacak. Prof. Dr. Syed W. Ali 1992 yılından bu yana John Hopkins’de kendi geliştirmiş olduğu; "Quality Assurance Engineering" dersini vermekte. Çin, Hindistan, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Nepal ve Kanada’da; özellikle de Stanford ve Georgetown Üniversitelerinde sunular yapan Ali 60 ‘ı aşkın makale ve raporun da sahibi.
Çalışmanın hedef kitlesi: Uzay Bilimleri ve Mühendisliğin farklı alanların benzer kalite çalışmalarıyla ilgilenen öğretim üyesi, uzman ve öğrencileri.
Bu çalışmaya katılmak için 20 Ağustos tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekiyor.

2. Workshop ise bir Türk uzman; Sayın Tülay Çellek tarafından yine yukarıda belirtilen saatlerde Syed Ali’nin oturumuna paralel olarak; 27 Ağustos günü 14.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. “Tasarım ve Yaratıcılık” konusundaki çalışma için katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlı olacak.

3. Atölye çalışması; "İnsan Hakları Beyannamesi'nin 60. yılında Barış ve Demokrasi Eğitimi" ile ilgili olarak İngiltere’deki “Council of Education for World Citizenship (CEWC)” kuruluşundan konvansiyona katılan Hilary Hunt tarafından 28 Ağustos 2008 tarihinde 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. “İnsan Hakları Beyannamesinin ilan edilişinin 60. yılında İnsan Hakları eğitimi ve Toplam Kalite İnsanı” konulu çalışmasında Bayan Hunt, özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik olarak öğrenci ve öğretmenleri kucaklayacak bir enteraktif çalışma yapacak. Barış için 3 kavram: Haklar, Saygı ve Sorumluluk üzerine odaklanılacak çalışmada; bireysel haklardan başlanarak “Kimlik oyunu”, Barış ve İnsan hakları”, “Haklarımız için şarkı öğrenelim”, “Haklarımızı oylayalım” ve “Barış için ne yapabiliriz? “sorgulanacak.

4. ve son Atölye çalışması yine 28 Ağustos 2008 tarihinde 16.00-18.00 saatleri arasında “Liderlik” konusunda Londra Kingston Üniversitesi, Mezunlar Derneği bir önceki başkanı Chris Ford tarafından ilköğretim ve lise öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek etkinlikte;
- 20'yi aşkın kalite uzmanı ve uygulayıcı öğretmeninin sunacağı bildiriler,
-Yukarıda belirtilen atölye çalışmaları ,
- Dünyanın farklı ülkelerinden gelen Öğrenci İmece halkalarını izlemek ve hatta
- Siz de bu konuda yaptığınız çalışmaları paylaşmak istiyorsanız bildiri özetinizi göndermek için son gün: 20 Temmuz 2008.
Bildirilerinin tamamını en geç 8 Ağustos tarihinde; Atölye çalışmalarına ve Konvana katılımı ise en geç 20 ağustos tarihine kadar bekliyoruz.
Katılım ve koşulları hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Konvansiyon Genel koordinatörü Dr. Hayal Köksal’a ulaşmanız gerekiyor.
Ekte haberle ilgili Cumhuriyet Gazetesi küpurunu görüyorsunuz (12 Temmuz 2008). Gazeteyi okuyamamış olan dostlarımız için haberi bir kez daha paylaşmak istedik.
E- posta: hayal@hayalkoksal.com
Tel: 0 212 341 26 01
Faks:0 212 341 26 02
http://www.hayalkoksal.com/konvan.html


4