13 Temmuz 2008 Pazar

Son hızla Konvansiyona doğru...

Değerli Dostlar,
Okullar kapanıyor, finaller bitti, OKS, ÖSS derken zorlu bir senenin daha sonuna geldik. Şimdi okul yerleştirmeleri ile yoğunlaşan aileler ve yeni yıla hazırlanan eğitimciler dışında hemen herkes rahata ermiş durumda. Ha... bir de bizim gibi uluslararası konvansiyon hazırlığında olanlar var tabii ki!
Bildiri özet sunumları, yarışmalara katılım kayıtları ve ön kayıt için 20 Temmuz son gün. 8 Ağustos ise; bildirilerinin tamamının gönderilmesi ve otel-tur katılımları için bize dönmeniz gereken son tarih. Bu arada konvansiyonu izlemek için katılımın son günü ise 20 Ağustos!!!
Şu ana kadar 25 yurt dışı ekipten kayıt aldık. ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Bangladeş, Morişis, Güney Afrika, Porto Riko'lu konuşmacılarımız ve yarışmacı öğrenci arkadaşlarımız Türkiye'ye gelme gününü iple çekiyorlar. Türkiye'den ise İstanbul'dan gelen ekipler yanında Ankara, İzmir, Giresun, Van, Diyarbakır, Hatay, Burdur, Ağrı, Malatya, Afyon ve Çankırı'dan gelecek Bilişimci Martıları ve Yenilikçi Öğretmenleri kucaklamaya hazırlanıyoruz.
Organizasyon ekibimizle geçen hafta Konvan mahallinde yaptığımız toplantı bize gerçekten güçlü ve etkin bir çalışmanın sinyallerini verdi. Doğrusu, ülkemizi ve İstanbul'umuzu gereğince böyle bir uluslararası etkinliğe hazırlamak en önemli misyonlarımızın başına geçti. Bu çok önemli bir sorumluluk. Bu konuda bizlere destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyorum.
Bu arada Konvansiyon bünyesinde 3 önemli bölüm var:
1. Çeşitli ülkelerden gelen ve alanında en iyi olan uzman konuşmacılar ve bilim insanları 27 ve 28 Ağustos sabah oturumlarında bizlerle olacak.

2. Öğrenci İmece halkalarının 5 farklı alanda (Vaka sunumu, poster, kolaj, tartışma, drama) yarıştıkları, 27-28 Ağustos günleri öğleden sonra oturumları.

3. Üç uzmanın kendi alanlarında gerçekleştirdikleri atölye (Workshop) çalışmaları ki bunlar; 27 Ağustos öğleden sonra, mühendislik öğrenci ve öğretim üyelerine yönelik Uzay Bilimleri Teknolojisi ve Kalite çalışması,, 28 Ağustos öğleden sonra birbiri ardına sunulacak olan "İnsan hakları bildirgesinin 60. yılında Okullarda Barış ve Demokrasi eğitimi" ile "Okullarda Liderlik çalışması".
Bu çalışmalara katılmak ve/ya izlemek için mutlaka kayıt yaptırmanız gerekiyor. 3 gün boyunca Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı kampüsünde yemek-yatak dahil tüm hizmetlerden yararlanabileceğiniz gibi; günü birlik katılabilirsiniz. Eğer Kalbemer paydaşı iseniz bu ücrette %50 indiriminiz var.
Sevgilerimle sizi yanımızda olmaya davet ediyoruz. Yazınızı değerlendirecek en önemli uluslararası paylaşımlardan birinin içinde olmaya ne dersiniz?
Sevgi ve saygılarımla "İyi Pazarlar"...
Dr.Hayal KÖKSAL
Konvansiyon Genel Koordinatörü