14 Aralık 2007 Cuma

Yarın Rize'ye Veda Ediyoruz

Değerli Dostlar,
Yoğun bir seminer daha sona yaklaşıyor. Otuz saatlik Yenilikçi Öğretmen Programının ardından 30 saatlik Kılavuz ve Liderlik eğitimi de sonlanıyor. Böylece; kılavuz yenilikçi öğretmenlerimiz bundan sonra okullarında hangi adımları atacaklarının bilincinde, müdürleri de onlara destek vermeye hazır bir durumda okullara dönüş ve daha bir hızla ve yoğun çalışma başlayacak. Bu programda aldığımız dönüt muhteşemdi. Yeni müfredatta teknoloji kullanımının planlamadan değerlendirmeye kadar atılacak tüm adımlarını harmanlayan bu eğitim hem öğretmen ve hem de müdürlerimizin beğenisini kazandı. Eğlenmeyi de ihmal etmediğimiz etkinlik yarın katılımcı her ilin "Kılavuzluk Programları"nın müdür ve kılavuz öğretmenlerince sunumu sonrasında gerçekleştirilecek sertifika dağıtımıyla son bulacak. Üstteki resimler öğretmenlerimizi toplu halde gösterirken, müdürlerimizin bir bölümünü de sunum esnasında gösteriyor.


Beş gün İstanbul'dan uzak kalışımla Bilişimci Martı ve 2010-Bigg-ist projelerime odaklanamadım. Eminim ki ilgili halkalar da gereken çalışmaları sürdürüyorlar. Bayram sonrası bu eğitimin diğer bölümünü de Erzurum'da gerçekleştirecek ve böylece MEB-Eğitek ve Microsoft işbirliğiyle bir yıldır sürdürmekte olduğumuz "Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Programı"nın ilk yılını tamamlamış olacağız. Bundan böyle yetişen Kılavuz Yenilikçi Öğretmenlerimiz bayrağı teslim alacaklar. Kendilerine başarılar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum.

Rize-Çayeli'nin güzel insanlarına, temiz havasına, harika doğasına ve de lezzetli hamsisine veda etmekte zorlanacağım doğrusu. Sonsuz sevgilerimle...

Hayal KÖKSAL