6 Nisan 2007 Cuma

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projemiz:BİGG-İST




Değerli Dostlarım,
Dün gerçekleştirdiğimiz toplantı ile bir "Bilişim İmecesi: Geçmişten Geleceğe İstanbul (Bigg-İst)" Projemiz pilot çalışmasının ardından uygulamaya geçiyor. İlk bilgilendirme sonucunda "Tarihi Eser Listesi"den eser seçip "geçmiş-şimdi-gelecek" odaklanması ile çalışmaya başlayacak olan ekiplerimizi Nisan ayında açılacak olan yeni web sayfamızdan tanıtmaya başlıyoruz. İlk etapta QOMER, Sü Ge Der, AM-BA, GAIA, Microsoft ve Oki Printings'in desteğiyle çalışmalarına başlayan projemiz diğer destek kuruluşları da yanında görmek istiyor. Toplantının resimlerini sizlerle paylaşırken; konuyla ilgili bilgi almak isteyenler bizi arayabilirler.İstanbul'da üzerinde çalışılması, iyileştirilmesi ve korunması gereken o kadar çok eser var ki... Siz de bir eseri seçin, çalışın ve koruma farkındalığını arttırın, sizin çalışmanız ve kurumunuzun adı da web sayfasına yerleştirilecek olan "Konuşan İstanbul Haritası"nde bir yıldız gibi parlasın.
Geçtiğimiz hafta Mersin Hizmet-İçi Eğitim Merkezi'nde ilk grubunu başlattığımız MEB/Eğitek ve Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Programı'nın ikinci 25 kişilik öğretmen grubu 7-11 Nisan günlerinde Yalova Hizmet-İçi Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu nedenle beş gün size Yalova'dan yazacağım yazılarımı izleyeceğinizi umuyorum.
7 Nisan 2007 Cumartesi günü İSTEK Atanur Oğuz Okulları'nda gerçekleştirilecek olan "Uzlaşma Kültürü-Mediasyon/Arabuluculuk" Sempozyumunda çalıştay olarak yürütmeyi planladığım "Okullarda Şiddet yerine Barış! Çözüm nerede?" konusunu son anda gerçekleşen ve yukarıda belirttiğim elimde olmayan nedenlerden dolayı üzülerek iptal etmek zorunda kaldım. Uluslararası Sertifikalı Barış, Uyum ve Uzlaşma Eğitimi'ni poster olarak sunduğum çalışmada tüm katılımcılara başarılar diliyor, etkinlik sahibi kurum yöneticilerini gönülden kutluyorum.
Tüm güzellikler sizin olsun.
Hayal KÖKSAL